Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 16:48 - Странностите на Слънцето от Магура. Мисля, че мога да пресметна кога е било Първото пришествие по време на атлантите.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3322 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 19.01.2017 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В книгата си "Посвещение в Магура" използвам идеята, че едни и същи символи от Магура могат да се четат по няколко различни начина според контекста. Така Слънцето от "Слънчевия календар" в едни случай се чете като Слънце, а в други - като планетата Земя. От втория прочит произлизат някои любопитни размисли и аналогии.
  image  
Пресечните точки на спиралата с лъчите са 25, което означава 24 отрязъка между тях. Възможно е това да са часовете от денонощието.

  image   Ако разположим едно слънце в пладне, ще получим нагледно обяснение от древността защо има ден и нощ, а също и часове. Ще получим и друго, което може би заслужава внимание.
  image  
Получава се, че в различните часове една точка от земната почърхност сочи към някой от знаците в сцената. Възможно е това да е характерно въздействие на космоса върху точката и всеки час от денонощието да е благоприятен за нещо специфично.
Логично е да се направи още един прочит - да гледаме този цикъл от 24 периода не като денонощие, а като година.

  image  
Тук изниква въпросът, защо 24-те периода да са месеци, когато месеците са 12?
  image
  Ето сцена от Магура, в която са показани половин месец, състоящ се от 14.5 денонощия, и седмица. Аз съм обременен от това, че месецът трябва да има 30 дни, което най-точно съответства на синодичния период на Луната (времето между две пълнолуния или две новолуния), който е 29.5 денонощия. Но е възможно в миналото да е отчитана половината от месеца. Тогава 24х15 денонощия е 360 денонощия, което навярно е удобно за работа. Затова мисля, че "слънцето" от календара, когато се чете като Земя и когато се отнася до годината, показва 24 месеца, а не 12, както е при нас. Един от тези магурски месеци е мястото между два лъча. Един наш месец се вмества в два такива промеждутъка и лесно може да се провери кои лъчи на кои точно месеци отговарят. Тук също може да се каже, че всеки месец сочи към някой от знаците и, че е подходящ за едно или за друго.
Накрая идва най-големият период. Отново, като четем "слънцето" от календара като Земята, но този път сменяме годината с прецесионния цикъл, получаваме разположението на епохите.

image   Имам основателна причина да разположа така епохите. Тя произтича от тази сцена:

image  
Нея чета и датирам така:

  image  
Скъсването на лентата на живота е в Риби, където тя е най-тясна. Най-тясна е спиралата около Земята точно преди 0 часа около средата на месец март. Това отговаря на полунощ - приключването на денонощието, отговаря на края на годината (според разбирането, че новата година започва с приключването на зимата), отговаря и на края на прецесионния цикъл. Вижда се добре, че спиралата около Земята започва точно и свършва точно в тази точка, отговаряща на полунощ.
Ако всичко това е вярно и се доуточни прецизното разположение, ще могат да се изведат дати. Например: началото на новото човечество е в епохата Дева преди 42 680 години, през месец септември (първите 5-6 дни от месеца) малко преди пладне. Това е удивително. По същия начин може да се каже кога точное било Първото пришествие преди 25 400 години, както и много други неща, защото циклите управляват света, а повтаряемостта е лесна за пресмятане.

В по-ранен постинг обяснявам защо спиралата около "слънцето" е прецесионната спирала.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
10



1. kikowsky - Не е само това. Такова разбиране би ...
28.02.2014 16:58
Не е само това. Такова разбиране би ми позволило да пресметна и бъдещето и да напиша книга като Библията. Сега вече разбирам как и откъде са написали Откровение - пресметнали са бъдещето чрез магурските познания.
цитирай
2. mitata67 - Това е страхотно!
28.02.2014 17:18
Нека Бог да възнагради труда ти и ти дава сили.
цитирай
3. kikowsky - Благодаря ти за пожеланието! В ...
28.02.2014 17:35
Благодаря ти за пожеланието!
В действителност го прави отдавна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587128
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930