Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 17:43 - Богът-магьосник. Окултни и теургични школи. Каква школа е Магурската?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3777 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 19.01.2017 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На семинара в София, макар да не останах възхитен от нивото на видните езотерици, научих и нови неща. Един от лекторите говори за видовете школи, като каза, че съществуват два вида школи - едните са окултни, а другите - теургични. Окултните школи били по-ниско стъпало и служели като основа за бъдещо посвещаване в теургичните школи, които разкривали действително могъщите познания и разбирания. По време на тази лекция вече не слушах съсредоточено, а гледах да бяхам навън, защото вътре започнах да се чувствам много изтощен. Изредиха се много школи, като сред теургичните бяха Шамбала, Агарти и една Рилска школа, която била най-висшата от всички. За Магурска школа и дума не стана.
Не ми беше известен терминът "теургичен", затова се заех и проверих значението му. Очевидно тълкувателите му имат някакви затруднения да кажат какво точно значи. Първата част идва от ТЕО - бог.

  image
Символът Т е изключително силно застъпен сред магурските рисунки и по много от сцените и съчетанията, в които участва там, става ясно, че значи бог и божествен. За мен няма съмнение, че и думата ТЕО произлиза от символа Т, което е и прочитът му, тъй като всеки символ има изказ.
Интересно е, че тълкувателите на думата теургичен не правят връзка между нея и думата демиург, която означава творец, деятел, вършител. Очевидно е наличието и в двете на частицата ург, която значи действие, създаване, извършване. Така тълкувателите твърдят, че теургия значи магьосничество, свещенодействия, ритуали, а не предлагат прочита ТЕО-творецът, богът-творец или божествено творчество.
Намирам, че Магурската школа е школата на маговете, т.е. на тези, които имат знанията и уменията да творят действителности. Техният висш учител е богинята-майка, от която всичко се ражда. Намирам, че това е умът (въображението), от който всичко се ражда, т.е. най-великият магьосик (сътворител).

  image
Същият творящ принцип е изобразен и в друг вид.

  image
Ако нещо на света трябва да се казва теург, това е този символ, който значи промисълта, която се осъществява. Смятам, че Магурската школа е теургична школа, която подготвя хора, способни да съдействат на великия магьосник да създава действителността - това са маговете, т.е. Магурската школа е от висшия тип. За това виждане имам и други основания.
Когато започна моето обучение преди почти 17 години, много добре знаех, че съм окултист. Минаха много години, в които ме спохождаха идеи за механиката и законите на отвъдния свят, които се опитвах да си обяснявам и да разбера. Преди 6 години влязох за пръв път в Магура. Към края на предната година спрях да се възприемам като окултист и започнах да използвам думата езотерик, но изобщо не съм си давал сметка, че има някаква разлика между двете. Като премисля миналото си, мога да направя заключението, че съм преминал развитие от окултист към маг, т.е. от окултна към теургична школа.
Не съм имал това разбиране преди, мислех, че всичко е едно и също.
Вторият лектор беше Дамян Попхристов, който говори за богомилите - не изреждам в хронологичен, а в логичен ред. Той каза интересни неща за тяхното учение. Според тях в началото бог и Луцифер са били божествени, като Луцифер е бил творецът - само той е можел да създава действителности, затова бог е работил заедно с него, иначе не би същестувало битието. Луцифер (което значи Светлият) се възгордял и поискал цялата слава и власт, защото делото било извършено от него. Тогава го "хвърлили на земята", т.е. в по-плътните действителности, като му отнели божествеността, но запазил творчеството си. От тогава Луцифер се казва Сатана и се опитва да се върне в небесата, а бог се опитва да се въплъщава в същества, за да наблюдава делата на Сатаната. Значи, имаме два противоположни процеса с точно противоположни характеристики.


  image
Разгледайте тази типична магурска фигура. Всички "човекоподобни фигури" се състоят от два обърнати един срещу друг равностранни триъгълника. Един ден, след като в продължение на месеци се питах какво значи това, подсъзнанието ми беше предъвкало отговора и го изплю в леко странен вид в съзнанието ми. "Духът се стреми да се принизи, а материята - да се възвиси". Запазих това за известно време като нещо странно, което не разбирах. Как така духът ще иска да се принизява, нали все го извисяваме? И как така материята ще се стреми да се извисява, като не е жива и не може да има стремежи?
Но мина известно време и имах случай да говоря с мой познат по въпроса, който каза, че това изречение никак не е глупост, защото същото нещо се говорело в някакво учение, дали не беше Херметизъм, не помня.
Така се окуражих и си доразвих идеята. Духът, понеже е едната крайност на съществуването, е под огромен натиск поради самия себе си да приема определени форми и така да се материализира. То е като склонността на електрическите носители да се придвижват. От другата страна е материята, която постоянно се стреми да се подреди под въздействието на някакви сили и да постига все по-сложни подредби. Това са двата триъгълника на фигурата. Горният е принизяващият се дух, а долният е извисяващата се материя. Те се срещат в кръста на фигурата, което показва, че кръстът е, навярно, най-важната част от човека. Затова там е и разликата между мъжа и жената, а множество медитации включват съсредоточаване в пъпа.
Понеже много съм изследвал рисунките и то във всякакви подробности, забелязал съм, че двата триъгълника на фигурите имат една особеност. Горната страна на горния и долната страна на долния не са прави, а са дъги - части от окръжности.

image Те са така направени, че са част от окръжността, която се вписва с център в кръста. 
image
Подобните неща се изобразяват с подобни символи, защото са проявления на едни и същи принципи. Това навярно става несъзнателно, но не знам със сигурност.
Смятам, че магурските човекоподобни фигури са лъчение, че човекът е лъчение. Особеното е, че сме лъчение, което завършва отгоре със съзнание. Какъв е смисълът на лъчението?
Луцифер е сияен. Сатаната - също. Сатаната създава тялото на човека, а бог влага в него душата и духа. Бог е горният труъгълник, който се стреми да изпълни и оживи материята на тялото. Майсторът на сътворението (Сатаната) е долният триъгълник, който се стреми да се върне към божественото. Тялото е изтъкано от светлина ан различни равнища на вплитане, от което се определя и плътността.
На семинара повечето лектори говореха за бяло братство, братство на светлината и т.н. Колкото по-некачествен беше лекторът, толкова повече говореше за това. Те служели на светлото братство, имайки предвид, че са добри, че са от добрите. Обаче, от казаното дотук става ясно, че са служители на Сатаната, но казватз а него, че е лош. Много са се объркали какви са! Объркали са се и относно добро и зло. 
Лекторът за богомилите каза, че с времето творческата сила на Сатаната отслабва, защото е откъснат от божествената си сила. Лекторите, който се определяха като служители на светлината, казаха следното: ние, служителите на светлината, имаме мисията да продължим сътворението, защото ангелите на сътворението се изчерпват с времето и само ние можем да довършим мирозданието, това е смисълът на нашето съществуване. ОК. Очевидно, това е второ потвърждение, че са служители на Сатаната. И в това няма нищо лошо, аз не ги упреквам за това. Упреквам ги за това, че твърдят, че е лош и, че се борят с него, че лъжел хората и т.н. Това не е вярно.
Може ли един основен вселенски принцип, творческият и съзидателният да лъже? Това са пълни глупости. Той може ли да е враг на бог? Не може, той е част от него - частта, която е способна да даде форма на енергията и така да осъществи сътворението. Какво има да се бориш със съзидателния принцип? Не е ли това тъпо, все едно да се бориш с желанието си засекс? Можеш просто да го насочваш, няма какво да се бориш. Именно от насочването може да произлиза добро или зло.
Накрая, Магурската школа е школа на Сатаната. Тя е школа на маговете, на умеещите и можещите да творят действителност. Това са съзидателите. Те не са добри или лоши. Цялото знание, цялото разбиране идват от бога-маг, от Теург, така да го наречем. Другият бог няма знание - ако имаше, той можеше да твори. Не можеш да се развиваш в знанието и да бягаш от Сатаната. Затова е казано, че хората с богата душевност няма да влязат в рая, т.е. в светлината, защото те са строители, те са магове. 
Обаче, ако ги нямаше маговете, ако нямаше великият строител на света, нямаше да има и свят. Ако я нямаше основата на фигурата, тази фигура никога не би била човек. Искам да се престане с глупостите за добри и лоши, имащи за цел единствено да поставят човешките умове под зависимости. Колкото е добра устата, защото храни тялото, толкова е и лоша, защото внася в него вещества и го затормозява. Разграничението е тъпизъм.
А Магурската школа съществува отпреди 42 680 години, като дори западната наука призната Европейския култ към плодородието, както го нарича и го датира отпреди 37 000 години. Символ за него е"танцуващата жена". Казват си в прав текст, че е възникнал около Дунав. Това е точно Магурската школа.
Тя е дадена на съвременния човек с появата му, за да бъде компетентен строител. Затова магурското учение се намира във всички по-развити цивилизации от древността, защото то е знанието как се изгражда и осъществява. Затова твърдя убедено, че това е най-висшата теургична школа за сегашното човечество.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571887
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031