Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2013 19:40 - Богатство и бедност
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2070 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 19.01.2017 18:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес чаках пред един лекарски кабинет и имаше много хора там, та чакането беше дълго. Възникваха спорове относно реда, защото приемното времето беше ограничено и много хора се притесняваха, че ще изпуснат автобусите си, без да са свършили нужната работа. Тези теми бяха поведени от един млад и доста по-тъмнокож събрат в посока, която не очаквах. Той каза, че бог не обича бедните, а обича богатите. Каза, че бог мрази бедните. Този извод той беше направил от живота си. Целият му живот очевидно беше един урок по тази тема. Много хора цял живот учат само еди урок и то неуспешно, те никога не преминават на следващия.
Чух това и се съгласих с всичките си същества и същности. Ами да, много ясно! Бог мрази бедните и само ги мачка, а обича богатите и не спира да им помага.
Голяма е нуждата да мислим, колкото и да ни мързи и да сме забравили как ставаше това нещо. 
Домата "богат" без капка съмнение произлиза от думата "бог". Това е състояние, при което хармонираме с бог, т.е. с произхода на битието. Да сме богати значи да сме с бог в неговите дела. Да сме богати, обаче, не значи само и единствено да имаме големи запаси от нещо. Това, намирам, че е омразно на бог. Запасите значат недоверие и неподчинение. Те казват на бог следното: "абе я не ми обяснявай ти на мене, аз знам, че си педераст и ще ме изпреебеш, затова ще си се запася". Поставете се на мястото на бог. Вие виждате всичко - от началото на началата до края на крайщата. Знаете всеки един миг, всяко едно събитие - всичко. Всяка промисъл е ваша. За нейното осъществяване имат свои конкретизации - самите хора. Едни от тях ви се подчиняват толкова естествено, толкова готовно, че са ви най-полезни от всичко. Именно с тях ще работите, тях ще обичате, то е толкова ясно! 
Ама, да кажем, че някои от тях започнат да трупат, защото ви нямат доверие, че знаете накъде ги водите. То е като тлъстините на корема - там клетките са безкрайно богати, ама това ли е, което вие искате. Това ли е, което е полезно? Не е това, това е омразно. По този начин, наместо дарената на организма храна и енергия да се ползва за осъществяване, някакви си алчни и поболели се клетки я отклоняват и трупат, все едно могат да надживеят тялото, та се делят от него. Все едно могат да надживеят съществото, та се запасяват.
От другата страна са бедните, за които говоря с презрение. Какво е да си беден? То е да си в хармония с бедата, от там идва тази дума. То не е толкова липса на средства, колкото постоянното, упорито и глупашко мислене и поведение, което води до постоянна несрета. Ето това е бедността. 
Ако клетките на тялото само пъшкат и стенат, ако само се оплакват, ако правят глупост след глупост и вредят на цялото, то цялото скоро ще им спре притока на храна и енергия. Това става и в живота с хората. На тялото са нужни изпълнителни клетки, които живеят за неговото осъществяване. Нима една клетка може да си представи дори просторите на съзнанието, което я изпозлва, за да твори? Не може. За това не е нейна работа да си позволява да отсъжда кое как е, добро ли е или е лошо. Нейнта работа е да изпълнява перфектно и да влага себе си напълно в това, което й е поверено като дейност и отговорност. Обаче, вижте - бедните са пълни с осъждане и отсъждане. Най-големият Сульо винаги знае най-много как стоят нещата, затова е и никаквец.
Криворазраният богат ламти да притежава и то какво? - неща, които не са негови, а само се иска да минат през него за конкретна употреба. Пък той си мисли, че се разпорежда. Бедният пък е неуправляем и с него не може да се работи, затова никакви ресурси не му се поверяват. Истинският богат е друга класа. Той е съвършен инструмент, който бива обичан и обгрижван, но не тъне в излишество.
В Магура има две изображения на богати. Ще ви ги покажа.

image

Първият богат е на снимката отгоре. Това е огромната мъжка същност под скъсаната лента. Главата на тази същност е с формата на Т, което значи, че умът й е божествен. Т.е., самата божия промисъл е умът на тази същност. Тя има "власт" на цялата композиция. Това е и пришествието, при което "синът божи", т.е. добрият божи проводник спасява света. Чудно е, че богат човек спасява света? С оглед на изказаното дотук, само богат човек може да спаси света.

image
Втората богата фигура е Княгинята на мрака, която е показана отгоре вдясно. Тя има най-сложната от всички глави в Магура. Главата й също е свързана със символа Т, но по много различен начин, който се определя от двете кръгчета. Това е единствената фигура, която има атрибут - онова нещо на ръката й. То може да се разглежда като притежание. Това е символът на гроба, на смъртта. 
Ръцете й са сърцевидни и насочени навътре, което значи, че е преизпълнена с планове, намерения и кроежи. Тя е неустоима и може да обладае всекиго. Съвършена е, както може да бъде съвършен само дяволът. Умът й се простира далеч отвъд всичко, което човекът може да си представи дори.
Тесния отвор на дъгата показва, че съзнанието й е затворено и изолирано от божествената промисъл. Тя работи за собствените си цели. Развила е псевдо-и почти-божествен ум по изкуствен начин.
Сега не мога да се сетя за бедна фигура от Магура, няма някоя, която да ми се вижда мрънкаща.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
4



1. chris - ами ако...
10.10.2013 10:18
... на втората снимка са изобразени Ева, държаща забранения плод на познанието, и змията, която я е изкушила...
цитирай
2. kikowsky - Напълно е възможно.
10.10.2013 14:39
Напълно е възможно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588670
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930