Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2013 15:54 - Архетиповете управляват света и защо богатите са богати
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3093 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 18:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Силата има много проявления и смисли. Като се почне от силите във физиката и се стигне до необятните сили на психиката, всички те имат едно общо свойство - да променят поведението на обектите. Когато сила се приложи върху обект, тя причинява той да промени поведението си.
Това се отнася и за хората. Силен е онзи, който може да накара хората да направят нещо. Разбира се, което той иска, но за това трябва и акъл, не само сила. Едни са силни физически, други имат власт от някакъв тип, трети имат силен ум и т.н. Всички те имат възможността да причинят промени в поведението на останалите.
А най-добре е, когато останалите сами вървят в желаната посока. Значи, най-силен е онзи, който действа отвътре, на когото хората не се съпротивляват. Той задейства най-дълбоките механизми.
Много и много съм премислял кое кара човека да реши да действа. Не е разумът, не е дори онова, което той мисли. Не е дори и емоцията. Толкова много време ми е убягвала тази съставка на човешкото поведение. Занимавах се днес с няколко рисунки и видях за какво става дума.

image Това е една от магурските рисунки и всички ние много добре я познаваме, само че като логото на Windows - най-успешната и продаваната операционна система в света, направила Бил Гейтс най-богатия от всички хора.
Дали дизайнерите, които той е наел, са изобретили тоя символ? Не, не са. Те са го заели. Или от древни източници, които са съхранили знанието и разбирането за рисунките и го ползват в някои случаи, или от вдъхновението. Художниците работят с вдъхновението, т.е. със света на архетиповете. Това е оня резервоар на образите, който стои в основата на изграждането на абсолютно всичко, включително и на човека и неговата психика. Затова човекът винаги се подчинява на архетиповете. Човекът е напълно безсилен пред тях. Те причиняват всяка мисъл, всяка емоция, всеки усет и всяко поведение.
Силен е онзи, който знае и разбира това. Той може да постигне всичко, защото всички ще се подчинят пред него. Никой не ще устои на повика на архетиповете.
Магурските хора също не са изобретили рисунките. Те са им били дадени. И никоя цивилизация не ги е изобретила. Те съществуват от началото на началата. Магурските хора само са ги записали.
Ако ние, българите някога бяхме имали някакъв акъл и ако съвестно беше извършен научният труд относно рисунките в интерес на държавата, всички изображения трябваше да бъдат патентовани и да се ползват само от български учреждения.
А знае ли човек, може пък първите изследователи много добре да са разбрали за какво става дума, но да са се правили на ударени и да говорели общи приказки, докато са продавали символи на чужди компании за баснословни пари?

Заключение: най-големият глупак на света е онзи, който приеме да се откаже от магьосничеството или който приеме да му го отнемат.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
9



1. platttonnn - Здравейте,
12.09.2013 16:26
който търси намира. Само едно допълнение към вашите размишления. Ето част от основните човешки инстинкти: АКТИВНОСТ,творчество,секс,глад,рефлексия. Инстинкт- неволево влечение към някои активности.
цитирай
2. orlinpetkov - хмммм, аз показах ли ти каво лого съм ...
13.09.2013 21:51
хмммм,аз показах ли ти каво лого съм си измислил всъщност на фирмата
цитирай
3. kikowsky - Не си, дай да видим :)
14.09.2013 08:50
Не си, дай да видим :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587457
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930