Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 22:02 - Делото на мага - как се осъществява идея. Защо е нужно да има подготвени магове?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: Коментари: Гласове:
4

Последна промяна: 19.01.2017 18:04


Целият свят, а също и мисленето и поведението на хората, се задвижва от произлизащите от неопознаваемата пустота заредени с жизнена енергия идеи. Ако образно приемем, че тази изключително високоенергетична пустота се стреми да изпълни всички пораждащи се пространства, то можем да си представим, че това се случва чрез един постоянен поток от безкрайната енергия встрани към пространствата. Както светлината от лампата избледнява с отдалечаването от нея, така и гъстотата на енергията намалява с отдалечаването от центъра на извиране. Все едно тази извираща енергия постоянно се охлажда и придобива все по-определена структура. С това най-външните слоеве на извиращата енергия неизменно се втвърдяват и се напукват като кора на плод, който отвътре расте твърде бързо. Така се получават все по-малки парчета от все по-охладена енергия, които обаче са все по-ясно определени. Това са идеите. Те съществуват в собствени мехури като ронещи се от сух хляб трохи. Някой идеи може да се по-големи и по-заредени от други. Накрая всички постигат пълно осъществяване, когато зарядът им се изчерпи напълно, а структурата достигне предела си – повече няма никаква възможност за развитие. Нито пълната и все още неоформена енергия, нито пълната оформеност без всякакъв заряд са част от нашия свят – те са неговите погранични състояния, в които той никога не се намира.

Според рисунките от Магура, всичко съществува в мехур – от най-фините до най-грубите равнища да действителността. Мехурът е една частична действителност, която се създава от определен основен тон – тонът на съдържанието. Този тон се поражда от трептението на съдържащия се в мехура заряд. Този тон придава действителност на логическото построение, придава му плътност. Той придава форма и на мястото, като го превръща в пространство за съществуване. Затова всяко нещо съществува в собственото си пространство, което се създава от трепенето на заряда му. Затова и подобни неща се привличат, защото съществуват в подобни пространства – те се съдържат в мехури, които могат да се обединяват.

image

Идеите се долавят от хората или осеняват, а дори и обсебват хората. Човек става апатичен, когато не е осенен от идея и от нейния жизнен заряд и обратното – когато е осенен от идея, той е жизнен и деен. Рисунките от Магура ясно показват как става това – идеята се „прикачва” към човека в простраството между вдъгнатите в кръг около главата ръце. Този символ е нужно да се разбира както буквално, така и образно. В телесния свят човек може и да не застава в тази поза, но във фините светове душата му го прави, за да се съедини с някоя идея. Този процес може да се подпомогне силно с вдигането и на телесните ръце по описания начин. Тогава човекът става проводник и осъществител на идеята.

image

Една и съща идея може да осени много различни хора. Както се вижда от илюстрацията, всеки човек ще я възприеме по различен начин зарави различното основно състояние, в което се намира. Тзи състояния са описани в пещерата. Затова разномислието трябва да се уважава. То е всъщност мислене в същата посока, но по различен начин – друга гледна точка към нещата. За единомислие трябва всички да сме в едно и също основно състоние и да сме осенени от една и съща идея или да сме в различни състояния, но осенени от различни идеи, обаче така, че към конкретния момент вижданията ни да съвпадат. Това е измамна привидност, защото несъмнено след време ще настъпи момент, в който отново ще мислим различно. Това не е предателство, нито някой греши – всеки е напълно прав и искрен. Това трябва да се разбере и уважава. Дори трябва да се използва.

Необучените хора като почти всички нас се намират в различните състония безсъзнателно – по волята на обстоятелствата и форираната нагласа към тях. Т.е. това е нашата карма, която ни заставя да сме в определено основно състояние. Обучните и тренирани хора, които владеят оснвните състояния могат да гледат света от различни гледни точки и, следователно, да живеят в него по различни начини. Те надскачат безсъзнателността за собстената си карма.

Както се вижда, всяко нещо започва с идея с нейния заряд. Човекът може да я привлече по описания в Магура начин нарочно или по силата на кармата си да привлече и изживее само идеите, които са задължителни за него. Така всеки човек се явява маг – осъществява някаква идея. М е за ума. Забелязалили сте как ни осеняват идеите – в ума ни се появява някакъв израз, някакво твърдение, което чувстваме като много силно, много заредено. Ако му обърнем внимание и се опитаме да вникнем в него, то се разкрива все повече пред нас и нашият живот малко по малко става едно с тази идея – тя започва да ни ръководи. А е за действието. Съединената с ума идея, започва да излиза жизнената си сила чрезнашето същество в различните равнища на нашето съществуване – задейства ни според себе си и според нашата гледна точка. Г е за насоченото осъществяване. Магът е онзи, който дейно претворява ума си в желано, търсено осъществяване.

По тази причина никоя работа не може да се свърши без участието на маг. Това е било разбирано много добре в древността, затова и магове са обучавани нарочно – като част от стратегията на обществото за неговия живот и развитие. Магът трябва да бъде овладян и правилно изграден. Обикновено магът вярва най-силно в делото, защото той е най-свързан с идеята. Той е най-големият осъществител на идеята, дори и да не осъществява материално. Без мага идеята ще залинее, осъществяването може да пропадне. Опано е да се изгуби ентусиазма, благоразположението и доброжелателството на мага. Ако той се настрой зложелателно, ако бъде обиден и т.н. от непрозорливото ръководство, това може да се превърне в провал и дори в бедствие. Затова към мага трябва да се отнасяме само със справедливост, уважение и зачитане. Маговете са много докачливи и чувствителни. Малко само да бъдат погледнати накриво, те го разбират и това ги превръща във врагове. Тази тяхна чувствителност е основно тяхно качество, защото с нея долавят идеите и работят с тях. Магът е силно емоционален. С това той строява емоция, замисъл и обкръжаваща среда и въплъщава идеята в действителност. Всяка идея трябва да се осъществи. Ако не сега, тя ще се върне обратно по-късно. Само въпрос на основно състояние и гледна точка е как.

Затова всичко, което е в ума и емоциите на мага, ще стане действителност. И точно затова всеки ръководител трябва на първо място да уважава своя маг. Първо, без него той нямада е ефективен. Второ, с маг за враг животът става ужасен.

Това показва ясно и защо е безценно да съществува училище за магове. Магът трябва да опознае себе си и да се осъзнае. Да види и проумее силата си и ролята си. Да научи различните проявления на състоянията си не чрез опит. В днешния свят има много хора с данни за магове, които действително влияят на света, но те не са обучавани поради разрушаването на древната образователна система. Сега тези магове имат зад себе си две неща – велики дела и жестоки убийства според това дали са били въодушевени или жестоко ядосани. И това в повечето случаи става несъзнателно – просто магът или искрено е бил спечелен, или искрено е бил обиден и е мразил.

Някои магове се досещат за възможностите си и започват да ги използват. Други дори имат късмета да попаднат на древни писания като тези в Магура, чрез които учат и осъзнават. Но такива неща не бива да се оставят на случайността. Това е категория професионалисти, каквито са лекарите. Всички сме съгласни, че лекарите добре трябва да знаят какво правят, а сега трябва да проумеем това и за маговете. Тази могъща съзидателна сила трябва да бъде канализирана.

Тази статия е част от кратка поредица, която ще стигне държавното управление.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.




Гласувай:



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587881
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930