Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2013 08:50 - Безценният урок на окарината
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4051 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 19.01.2017 18:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Безценният урок на окарината

Окарината съдържа само и единствено глина, нищо друго. Това значи, че всяка достатъчно голяма буца глина или кое да е достатъчно множество от по-малки бучки глина съдържат в себе си окарина. Тя се намира там в неявен, в непроявен вид. Можем да наречем това "Постулатът на окарината". 
Едва ли е възможно да има някакво по-ценно знание от това, което се съдържа в него. А то е, че огромен брой окарини се намират навсякъде около нас по всяко време, тъй както е разпространена и глината. 
По същия начин привидната пустота, нямаща още ясна форма, съдържа всичките ни мечти. Те се намират там в безформено, непроявено състояние. И както глината може да се вземе от много места и да се омеси, за да се направи окарина, така и ние не бива да настояваме да сбъднем мечтите си по точно определен начин. Те не зависят само от точното място, време и обстоятелства, а се съдржат във всичкото. 
Важното при правенето на окарината е глината да се остави да втаса, иначе не става да се работи с нея. След това трябва много да се меси, като с месенето се определя и колко твърда или пластична да бъде тя. И накрая умът внася желаната форма в подготвената глина, т.е. вади окарината от нейния неявен вид и я прави явна.

image
После да не забравяме, че истинският смисъл на окарината е да се свири на нея, а не да се държи на рафта като притежание. И най-накрая и след всичко, окарината един ден ще се върне отново в състава на световната глина. Ще кажем "Язък!", но не. Загубата на притежание е освобождение, а ние сме придобили изживяване и опит.
Умът нека види глината навсякъде, да не се ограничава сам себе си. Нека отдели нужната част от нея, да я намокри и изчака да втаса, нека я меси и после оформи. След това нека свири и накрая да я остави да се върне у дома си.
Това е безценният урок на окарината.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588092
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930