Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2013 17:57 - Шаман от Магура. Проводник на множеството на Бал и предводител на действията срещу децата на Птиците
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 5728 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01.2017 18:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Магура има много фигури на хора, както ги възприемаме. Всичките са с тяло от два обърнати един срещу друг равностранни триъгълника, а ръцете им са извити в кръг над главата. Именно съчетанието на кръга с горния триъгълник, обърнат в върха си надолу са еднакви с формата на символа на смъртта, който стана известен покрай древния гроб на светец, намерен край Белоградчик. Същият символ присъства и сред рисунките от пещерата и, четен със значението на "смърт" и "край" дава пълноценен смисъл на други изображения. Това значи, че обиковените човешки фигури от Магура съдържат смъртта в себе си. Но това не е вярно за двете фигури на шамани, които са изобразени там. Те не съдържат смърт в себе си.
image
image
Веднъж образът на шамана се явява в сцената с прераждането (създаването на цар), където призовава душа, която да се прероди като човек.

image
image
Шаманът се явява отново в "Ловната сцена", която всъщност не е ловна. Тя представя война. Древна война, при която човекът извоюва правито си да обитава земята от други същества. Знаете ли кои са птиците? В книгите на Зекария Сичин това се обяснява - птицата е символ на анунаките, защото умеели да пътуват в небесата. Както и да е, това е само тълкувание, според което българите и синовете на анунаките изобщо не са приятели. 
За сега по-интересното е, че шаманът е водачът на тези действия. Той фактически посредничи между горния ред, на който са боговете от множеството на Бал, и долния ред, на който са изпъляващите хора.
Неподвластен на смъртта, различен от хората и провеждащ божествената воля, шаманът се оказва най-важната фигура, когато нещо трябва да се прави. Той е над царя и над всички. Той няма горна част на тялото, а глава - съвсем. Затова неговите действия никога не идват от неговото его - той напълно няма такова. Той е изразител и преводач.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
7



1. oris - Знаете ли кои са птиците? В книгите ...
05.07.2013 17:01
Знаете ли кои са птиците? В книгите на Зекария Сичин това се обяснява - птицата е символ на анунаките, защото умеели да пътуват в небесата.

Четох, че в българските вярвания и песни птиците (най-вече сокол и орел) се използват като символ на слънцето. И то точно по причината, че като него умеят да пътуват високо в небесата :).
цитирай
2. kikowsky - Мисля, че смесваш разнородни неща.
05.07.2013 17:08
Мисля, че смесваш разнородни неща.
цитирай
3. oris - Отделно, че ако става въпрос на ж...
05.07.2013 17:24
Отделно, че ако става въпрос на животинките отдясно на човека с лъка, то в тях не виждам загатната кой знае каква способност за летене - липсват нарисувани разперени крила, тялото им е твърде голямо и тромаво. Повече ми приличат на бягащ по земята добитък - щрауси, жирафи...

Поздрави!
цитирай
4. oris - Мисля, че смесваш разнородни неща. ...
05.07.2013 17:44
kikowsky написа:
Мисля, че смесваш разнородни неща.

Разбрах какво имаш предвид като хвърлих поглед на книга на Сичин. Там се говори за летящи машини. Но според мен хората от Магура са били достатъчно умни и щяха да изобразят една такава летяща машина-птица както е издигната в небето, за да покажат способностите й. Ако пък трябва да я рисуват винаги приземена, поне щяха да й сложат едни крила за да подскажат, че "това нещо може да лети".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581537
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930