Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2013 11:28 - Древен гроб, недалеч от Белоградчик. Вероятно на светец от преди Християнството.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 7397 Коментари: 11 Гласове:
13

Последна промяна: 19.01.2017 17:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Думата гроб по принцип не се харесва на човека, защото му напомня за собствената му смърт и го плаши. Но в случая не става дума за гроба на кого да е, а на древен светец от преди Новата ера. Да, в това няма нищо смущаващо, защото светците не са изобретение на съвременните религии. Хората и преди са имали и душа, и духовен живот и са полагали грижи за тях, навярно дори много повече от нас сега. 
Пример за древна духовна школа и традиция е Магурското учение за отвъдния строеж на света. Вероятно е този древен светец да е бил един от учениците или учителите на същата тази школа.
Бях заведен на мястото, което е много спокойно и приятно. Има вид и създава усещане, че е подреждано и оформяно. Намира се на върха на едно възвишение. До група от малки скали се вижда оградено с камъни и плочи място, което има размери 2.20м на 1м.

image
image
image
image
image
image
image
image
От другата страна има дъга от камъни, за които не може да се прецени лесно дали са естествено или нарочно подредени. Това е композицията. 
Отначало нямах особени впечатления, освен това за подреденост и оформеност. Не точно по нашия начин, а по някакъв друг. След това, може би след около десет минути, започнах да изпитвам усещане за гроб, за погребение. Все едно няма какво повече да се каже, смирение, тъга, липса на време. Тогава осъзнах, че това е гроб. Понеже не се виждат други подобни наоколо (из Белоградчишката околност), предполагам, че това не е бил обичайният начин за погребване, а е специално погребение. Дали има тленни останки, не знам. Мисля, че не трябва да се копае там. Поради единичността на явлението смятам, че погребаният човек е бил много специален. Такива са били светците, водачите. От коя школа е бил, може само да се гадае. Но най-силната школа наоколо от древността и до сега е Магурската духовна традиция, която дава множество разклонения - Орфизъм, Херметизъм, Будизъм, Първохристиянство, Богомилство. И до сега хората от Северозападна България си имат стари обичаи, а не зачитат новата религия. Приемат я, тя не им пречи особено, но не я почитат. Тук хората си имат други виждания - следи от една древна школа, която никога не е преставала да действа. Затова предполагам, че там е бил погребан магурски светец.
По едно време ме обхвана желание да легна в това заградено място. Тогава не мислих за това, но по-късно допуснах, че навярно на това място се ляга, за да се получат някакви изживявания. Не го направих, за сега. 
"Леглото" е ориентирано в посока север-юг, като затворената дъга е на север, а отворената част е на юг. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
14



1. cvetanas - Преди време
17.03.2013 12:03
ти оплю един форум, без да си направиш труда да прочетеш за какво си говорят хората там.
Ако го беше направил, щеше да знаеш, че полукръгът е знак за просветен човек, който е освободил себе си, овладял е нашата реалност, владее силите си, и още и още, накратко - станал т.н. Премъдър.
Кръгът е символ на ученик, човек, който още се учи, а полукръгът - на добилият своята индивидуална свобода човек.
Действително на това място е много възможно да е погребано тялото на някой от премъдрите, който е напуснал нашата реалност. Огледай мястото за специфичен знак, има ги на всяко място, свързано с Премъдрите.
Имаш изключителна интуиция, но все още не самскарите в сърцето и витрите в ума ти пречат. Чисти ги...
цитирай
2. orlinpetkov - супер искам и аз знания вече ...
17.03.2013 12:21
супер
искам и аз
знания
вече имах един сън в който се изправих пред златни порти, почуках силно и ясно извиках че съм търсач на знания и бродя по вселената
цитирай
3. kikowsky - Имате силни идеи във форума. С някои ...
17.03.2013 12:31
Имате силни идеи във форума. С някои не съм съгласен, но чак за плюене не мисля, че може да се говори.
Чистя ги полека.
цитирай
4. cvetanas - Моля те да ме извиниш
17.03.2013 12:40
за резките думи.
Наистина откритието ти е много интересно.
цитирай
5. kikowsky - Няма проблем :) Благодаря за пом...
17.03.2013 13:15
Няма проблем :) Благодаря за помощта с кръговете и полукръговете.
цитирай
6. monolith1 - Геометрия, съотношения, смисли - първа част
18.03.2013 01:15
Стилизация на структурата от снимките, изразено като графика:

http://prikachi.com/images/373/6004373u.png

Това според мен представлява Слънцето, което изгрява над облия хоризонт на Земята, за да разпръсква светлина. Естествено, това е алегория за просветлението, което идва от дадения източник - учител, принцип и т.н.


cvetanas написа:
Ако го беше направил, щеше да знаеш, че полукръгът е знак за просветен човек, който е освободил себе си, овладял е нашата реалност, владее силите си, и още и още, накратко - станал т.н. премъдър.
Кръгът е символ на ученик, човек, който още се учи, а полукръгът - на добилият своята индивидуална свобода човек.


Много наивно и неточно тълкувание.

Кръгът (с точка, сърцевина в него) е символ на Слънцето и като такъв представлява Слънчевият принцип, който символизира баланс, самодостатъчност, просветление, висша степен на развитие. Това е еволюционен етап, в който човекът не само е усъвършенствал себе си, но той разпръсква "лъчите" на духовната си същност и помага и на другите да го последват и да постигнат висше ниво.
Архетипен смисъл - синтропия, еволюция, светлина.

Полукръгът (1/2 от окръжността) е символ на Луната (полумесеца) и като такъв представлява Лунния принцип, който изобщо НЕ е толкова просветлен. Лунният принцип разчита на крадене на идеи, енергиен вампиризъм и жажда за внимание, зависимост, излишна емоционалност и драматизъм, липса на креативност, деградация и обща тъпота.
Архетипен смисъл - ентропия, инволюция, тъмнина.

Кръгът (празен, без точка в него) представлява завършеност, но и затвореност, ограничение, въртележка, Ороборос (Ouroboros), която трябва да бъде превъзмогната и надхвърлена, за да се постигне истинско просветление. Това е едно ограничено игрално поле. Кръгът е булото на Мая - илюзията, която скрива от нас истинската същност на нещата.
цитирай
7. monolith1 - Геометрия, съотношения, смисли - втора част
18.03.2013 01:19
Сега разбирате ли защо цялата днешна музика е подчинена на тактовете 2/4 (полумесец) - инволюционен цикъл, или 4/4 (кръг) - затворен цикъл, както и другите затворени тактове - това са все ограничения, които сами по себе си трудно биха довели до духовно въздигане. Тук може би единственото сериозно изключение е класическата музика, най-вече тази от преди 19-ти век, притежаваща вътрешна хармония.


Тук ще спомена и нещо специално, до което достигнах и сглобих сам.


Прекъснат кръг (3/4, 5/8, 7/8 и т.н. от окръжността). Тук вече направих свое собствено откритие, което бих определил като един вид мое просветление по отношение на значението и изобщо идеята за прекъснатия кръг. Прекъснатият кръг в НИКАКЪВ случай не трябва да се бърка с полумесеца. Значението на прекъснатия кръг е абсолютно различно от това на полумесеца.

Това всъщност е и значението на буквата "С" - достигане до истината отвъд илюзията. Разкъсване на булото на лъжата и постигане на (по-)чиста връзка с Източника.

Неслучайно прекъснатият кръг, изразен като съотношение - е същият като размера на неравноделните тактове от народната ни музика - 3/4, 5/8, 7/8, 11/16, 15/16. Това е именно защото народната ни музика, в далечното минало, когато е възникнала, е била инструмент за въздигане и достигане до по-висше ниво на съзнание. Нещо като активна групова медитация още от времето на древните траки, а може би дори преди тях. Това става, ако се изпълни хорото правилно и чрез подходящ съпровод, като за дадения период от време булото на илюзията Мая се прекъсва и духовната същност на човека може да се докосне до друга реалност, или даже до Истинската реалност - Брахман, съществуваща независимо и в по-висша плътност от затворения кръг (сфера) на Мая.

Това обаче няма НИЩО общо с профанизмите на Дънов, неговото изкривяване на истинската същност на хорото, изфабрикувайки фалшификата наречен "паневритмия".
цитирай
8. monolith1 - Геометрия, съотношения, смисли - трета част
18.03.2013 01:38
Когато две окръжности/сфери/реалности се докоснат, или по-скоро - отворят една за друга - се получава отвор, подобен на вагина (vesica piscis) или кръг - портал. Този портал е именно "прекъсването" в тъканта на илюзорната реалност Мая.


Една важна забележка:

Тук в никакъв случай НЕ препоръчвам да се правят чанълинги, спиритизъм и т.н. глупости. Още повече пък, че ако връзката, която е осъществена, е към по-ниските плътности на реалността - тогава резултата ще е много лош и реално ще получите инволюция, вместо еволюция

Както казах - целта е премахване на булото на лъжата и постигане на по-чиста връзка с Източника (или казано по друг начин "Бог") и Висшият ви Аз, но НЕ и свързване с жалките астрални същности, които само искат да ви измамят.


Изображения:

Прекъснатият кръг, наречен от мен "Естество на реалността":

http://prikachi.com/images/443/6007443d.png


Допирането/свързването на два свята чрез портала в илюзията (платформата в която живеем):

http://prikachi.com/images/455/6007455v.jpg

http://prikachi.com/images/456/6007456B.jpg

http://prikachi.com/images/458/6007458O.jpg


Обяснение на понятията:

Илюзията - Мая - http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_%28illusion%29

Истинската реалност - Източника, Брахман - http://en.wikipedia.org/wiki/Brahman

Ороборос - http://en.wikipedia.org/wiki/Ouroboros

Размер, такт (в музиката) - http://musicabv.com/theory/razmer-takt.html
цитирай
9. kikowsky - Монолит! Голям си. Кръгът с точка в ...
18.03.2013 08:41
Монолит! Голям си.
Кръгът с точка в средата наистина следва да е знак за пълно самоосъзнаване и самодостатъчност, но за съжаление, и затвореност. Празният кръг действително е само затвореност дори без осъзнаване. Отвореният празен кръг следва да е съ-знание, но без осъзнаване. Отвореният кръг с една или повече точки вътре е най-почитаната фигура в Магура.
Обяснявам си го така. Един от прочитите на магурските фигури е състоянията на съзнанието, като се изреждат всички възможни комбинации. Онези с отворената празна окръжност винаги съм си мислел, че са отворени към "божия промисъл" - т.е. проводници на самото съществуване, защото са напълно свързани с него, без да се разграничават от него. Те не се приемат като отделни, а като проявление на цялото. Те, може би, не са просветлени, но са свещени.
Затворените няма какво да ги говорим, ясни са. Най-интересни сега са овторените с една или повече точки вътре. Точката вътре може да е гледната точка, т.е. символ на самосъзнанието. Следва такъв символ да значи, че тази същност осъзнава себе си и това, че е проводник на съществуването, което иде да е просветления ум.
Има такива с повече точки вътре, което навярно е още по-голяма степен на осъзнаване, дори на състрадание, защото са налични повече гледни точки.
За това съм ти много благодарен, защото коментарите ти ми помогнаха да го разбера.
цитирай
10. kikowsky - Продължавам нататък. Много силна ...
18.03.2013 08:48
Продължавам нататък. Много силна идея за тактовете от музиката. Допусках, че тези фигури с краче и отворена дъга отгоре са ноти, но сега виждам много силна логика в думите ти. Това може да са тактове. 100 пъти различни хора ми говореха за това, ама едва сега разбирам какво да търся. Отношението на отвора към останалата дъга. Ако при измерванията намеря посочените от теб отношения (никога не съм бил много наясно с музиката), значи трябва да вземеш да станеш един професионален магурски тълкувател.
За отворените и затворените кръгове, буквата С. Отдавана си мисля, че тези окръжности са множества, включително и психически множества. Там, където една окръжност е отворена, тя се пресича с друга.
Значи, не мога да ти опиша колко съм доволен. Освен това, виждам, че умееш да изобразяваш. В Магура всичко е образ :) Но да не изпадам в някаква еуфория, просто съм много удовлетворен.
цитирай
11. kikowsky - Монолит, разбрах идеята на музи...
18.03.2013 09:04
Монолит, разбрах идеята на музиката, тактовете и окръжностите. 4/4 дава всичко и всички места са запълнени. Това дава на подсъзнанието усещане за пълна изчерпаност, завършеност и яснота и то губи подтик да търси нещи повече, порадо което остава самодолно затворено в себе си. Това е затворената оркъжност.
3/4 е съвсем друга работа. То дава усета за недоизказаност, за нещо липсващо, което трябва да се намери. Такава музика подтиква към търсене отвъд това, което е предоставено. Предоставено чрез сетивата, т.е. наблюдаемият свят. Това е частен случай на отворена окръжност.
Сега се замислям за спора относно отворените и затворените окръжности и това коя е символ на просветлен и коя на ограничен ум. Може би Цветанас е прав, въпреки че и ти имаш право. От една страна окръжността е някакъв символ на завършеност, което би трябвало да е особеност на просветлените и светците. От друга страна, затворената окръжност е откъснатост, изолираност, което е символ на посредвтеността и ограничеността. В този свят, в който всички неща са свързани помежду си, нали това е най-важната стъпка към просветлението и състраданието - осъзнаването, че всичко е свързано, и всяко мое намерение се отразява на всичко. Тогава едно просветлено същество трябва да е отворено.
Понеже виждам, че се справяш с графиките, ето тук имам най-пълен за сега комплект от магурски рисунки, които снимах преди месец.
http://magnaaura.wordpress.com/2013/03/14/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B8/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571875
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031