Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2013 06:57 - Възможно ли е да не е Европа, а Аврора, което значи Зора? Моля запознатите да кажат.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 9544 Коментари: 17 Гласове:
12

Последна промяна: 19.01.2017 16:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тъкмо няколко секунди, преди да се събудя, бях в полусън и ми се присъни за кратко част от някакъв текст, в който имаше в скоби посочена една дума, написана на гръцки. Не знам този език, а думата изглеждаше горе-долу така Aeupopa. Все едно имаше обяснение и според него АЕ се чете като Е, може би заради по-късно изпускане на А. Заради това AEU се прочита като ЕВ. Затова цялото се чете като Европа, но в действителност е Аврора.
Като станах, си дадох сметка, че имената на всички континенти започват с А, което очевидно е някакво правило, имащо напълно закономерно основание. Европа прави изключение сега, но най-вероятно в миналото не е правила изключение. Обаче гърците за пореден път са недоразбрали или нарочно изкривили, или път просто особеностите на езика им водят до такива изкривявания. 
Осени ме идеята, че истинското име на континента е Аврора и това означава Зора. Понеже дълго изследвах българските букви и значението им, мога да кажа, че Европа няма добър смисъл, ако в това име се влага смисълът на нашите букви. Тя би значела, разчетена с тях "проектиращата сила Е, осъществена чрез В, създава образа Р, който създава множеството (света) О; от него се взима отрязъка П и се осъществява чрез А". Но Аврора е съвсем друга работа. Сиянието А се въплъщата чрез В в образ (Р) и създава свят О, който поражда РА, а последното е божественото сияние. Това е божествена сила, която търпи няколко материализиращи преобразувания и се явява в света като подредено, оформено и носещо осъществяване сияние. Смисълът на бъларските букви идва още от зората на човечеството, от където идва и думата МАГ - също с произход от Балканите. Тук човекът идва преди 1,6 милиона години и става човек. Започва да записва абстрактни идеи с поредици от успоредни линии и зигзаги в пещерата Козарника, а след това усложява изказа си и създава рисунките от Магура, където пренася и зигзагите, и поредиците от успоредни линии.
Следователно, този древен език има също такъв белоградчишки произход. Тази култура е имала Слънцето за проводник на Бог, а то несъмнено сияе. Затова то е точно този презобразувател, то е АВРОРА или поне я създава. Ако Аврора наистина значи зора, то това се отнася както до сутрешната зора, създадена от Слънцето, така и до зората на човечеството, която е изгряла на континента Аврора (Европа) и по-точно на Балканите отново с помощта на Слънцето. Целият район на Белоградчик е една огромна буква Ф, която е ориентирана по посока на зимното слънцестоене, което е моментът на "раждането" на Слънцето, т.е. това е зората на годината.
Понеже не знам гръцки, не мога да се обоснова напълно и да проверя все пак това реалистично ли е. Моля да каже някой запознат. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
12



1. anonimen65 - pripomni si hubavo
09.01.2013 07:10
"U"ili"W" beshe.ne moga da se spravia s tvoeto chetene na bukvite, ako mojeh shtiah da procheta kakvo znachi amerika/:)dali takova e drevnoto i ime?/,azia, avstralia i bih se opitala da svurja neshtata.niakoga su m chela,che evropa znachelo shirokolika i go svurzvaha s po-shirokata litseva chast.
цитирай
2. kikowsky - И аз се зачудих за Америка. Обаче ...
09.01.2013 07:17
И аз се зачудих за Америка. Обаче доколкото знам, така е кръстена при откриването й.
цитирай
3. kikowsky - Имам чувството, че от сто години ме ...
09.01.2013 07:33
Имам чувството, че от сто години ме дразни името Европа. Ако това е вярно, разбирам защо. А и тая ужасна прилика с думата "евреи".
От друга страна ЗОРА значи множествена свързаност (обвързаност) З с множеството (света) О, който се поражда РА - божественото сияние, още сиянието на Слънцето, което е едно и също с АВРОРА. Множествената свързаност има смисъл и на "извлек от цялото". Тогава О е извлек от цялото, което в думата ЗОРА не е указано кое е, следователно е наистина цялото цяло. Това значи, че от изначалното се извлича един обем О, който сияе. Това си е самото Слънце. То е обем, свят, който е проекция на цялата вселена.
цитирай
4. kikowsky - Затова представката РАЗ означава, ...
09.01.2013 07:35
Затова представката РАЗ означава, че нещото се РАЗтваря, РАЗпилява и т.н., защото Р е образът на нещото, което се превръща в сиянието А, а то се разнася в множествената свързаност :)
Мамата си джаса и език и азбука :)
цитирай
5. kikowsky - Логично звучи. Но от еребос до еу...
09.01.2013 09:59
Логично звучи. Но от еребос до еурубос има много път да се измине, а не става ясно как е изминат, а тезата ти се гради точно на този преход.
В бълагарския език изток и запад са си съвсем закономерни думи. Едната идва от изтичам - което е източникът, а другата от западам, т.е. залязвам. Те не идват от Близкия Изток. Стига сме търсили близкоизточно обяснение на езика си, след като тамошните цивилизации възникват по-късно от тези на Балканите :)
цитирай
6. marknatan - ерeBоs- гр еuрwпus- гр голем път ...
09.01.2013 11:29
ерeBоs- гр еuрwпus- гр голем път нема що на тва ли ви учат в платформата ?

никой не търси нищо а ти се показа къде кво е намерено, каписк ?

i ti gi kazah kyde sa zapisani ot koi v dobavka na po-kysnite dedo herodotovi opredeleni[ za stranta na mraka samo tazi qast ko[to e nad sev qernomorie

бгнаучените работниви търсят свети всети КириМетодиевци -бгсветулковци

,можело да ги намерят в некой манастир Можело !? дас ги намерят - вТибетски

та немой с рого,
да викате те такова животно нбема овцата серафимоф не я е виждалнаписах всичките думи и обясненията в едно параграфче

взимаш дебелите книги и си намираш сичките тея думички дето ти ги дадох

може да срещнеш и гръцкото есперия за изток като тракиеца еспер рих

бегай залегай над дебелите книги или над дебели кълки за квото те бива стига се рошиш аз ти пиша конкретно ти със спаратоштина ша се кокошинчиш




мисли преди да си пуксаш плочата као не можеш да мислиш стой си в спартакиадата ха ха ха и плювай ругателите на платформите поставени на убсъждане


цитирай
7. kikowsky - Човече, тонът ти никак не е уместен, ...
09.01.2013 11:40
Човече, тонът ти никак не е уместен, нито мислите - ясни и подредени. Учудващо е, че критикуваш способността ми да мисля при това положение! Извинявай, но да си чел не значи да си интелигентен, съжалявам :)
цитирай
8. get - - Уважаеми ! - не слушай "старозаветнически"те-ревизионистки простотии на Натанаил, от ... ?!
09.01.2013 11:52
... поста му под №5 ? - Защото !!
kikowsky написа:

Логично звучи. Но от еребос до еурубос има много път да се измине, а не става ясно как е изминат, а тезата ти се гради точно на този преход.
В бълагарския език изток и запад са си съвсем закономерни думи. Едната идва от изтичам - което е източникът, а другата от западам, т.е. залязвам. Те не идват от Близкия Изток. Стига сме търсили близкоизточно обяснение на езика си, след като тамошните цивилизации възникват по-късно от тези на Балканите :)


- Защото, те като братовчедите им гърците ... преобръщат голяма част от смисъла и значението на думите в езика, на по-старото местно палеоЕВРОПЕЙСКО население (наследници на което, сме и ние с вас).
- Ако отвориш етимологични речници ... на най-стар "иврит" ... ще прочетеш, че съвременното име Сара кореспондира със старо-асирийското Саура(означаващо, Светла-Светлост). Отделно имаме форма, като изписване на Сара, като Сорах/Зорах ... за което тези същите твърдят че идело от Зора/утринна светлина/.
Но това са имена, които датират примерно, не по-рано от от 10 в. пр.н.е. и можем да ги приемем, че са от "семитски"(разбирай от неевропейски произход).
- Ако продължим с търсенията си обаче ? - ще видим, че предходните форми на Ауродита(Афродита - гр.езикова норма) и АриАдна ... са производни от по-ранното "Arinna"-Богиня на Слънцето(?) което е от протоевропейски(тукашен !) езиков произход !

- Дано съм ви бил от полза ! - и ви препоръчвам, не слушайте опортюниста и религиозен сектант Марк Натан, който поради тези негови качества аз наричам Сатанаил !!?

П.П. Накратко, "гръчцкото" Аурора ... иде да каже Аура-Излъчване/Светлеене/Розовеене(не случайно аантичните поети я изписват, като "розово пръстата" ) ... пък по-късните спекулации, от религиозни фанатици и ксенофоби, дайте да ги загърбим !
цитирай
9. kikowsky - И нещо да кажа за блога на Спароток. ...
09.01.2013 11:54
И нещо да кажа за блога на Спароток. Това беше първият блог, който четох. Видях, че ми е полезно да споделя магурските си търсения и след това започнах да ползвам блога, за да споделям.
Моите търсения са съвсем други и нямам учители сред хората, затова е Спароток не ми е учител, наставник и вдъхновител. Аз си имам свой собствен път. Онова, което видях при него, е една съвкупност от хора, наречена траки. Той привежда много доказателства, че те са били много развити и са дали култура на много народи. Това за мен беше чудесно, защото виждах, че културата от Магура е била изключително развита и е ограмотила едва ли не целия свят. Възникна въпросът те имали ли са наследници или са изчезнали напълно. Спароток ми отговори на тоя въпрос - едни от наследниците са траките.
Ако имаш проблем с него, оправяй се. Но да идваш тук като луд шизофреник, който се страхува от милицията, защото последната много бие и го следи, е неуместно.
Моят съвет е: подреди първо собствените си емоции и мисли, а след това поучавай другите. Хайде, дерзай!
цитирай
10. kikowsky - Аурора от Аура ми е много полезно, ...
09.01.2013 11:57
Аурора от Аура ми е много полезно, благодаря ти, Гет :) Установена е Дунавска цивилизация, наречена още Староевропейска на възраст около 9 000 години, която е живяла на обширни територии, част от които е Дунавската ни равнина. Това е почти 4 000 години преди шумер. Така че едва ли ние сме били ограмотени от Близкия Изток.
цитирай
11. get - - Тъй като споменаваш или те интересува Шумер ?! - обръщал ли си внимание на СИМВОЛИКАТА ... ?
09.01.2013 13:09
kikowsky написа:
Аурора от Аура ми е много полезно, благодаря ти, Гет :) Установена е Дунавска цивилизация, наречена още Староевропейска на възраст около 9 000 години, която е живяла на обширни територии, част от които е Дунавската ни равнина. Това е почти 4 000 години преди шумер. Така че едва ли ние сме били ограмотени от Близкия Изток.


... графичното оформление на знака им за въховният Бог(съвместващ и всички други "богове" в Себе си ?)

- Ето го "изписването" http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Cuneiform_sumer_dingir.svg

- За мен същият кореспондира смислово с "главният" на древният град УР бог ... за който казва, че символизирал "разсъмване-залез" ... името доколкото е запазено-разчетено звучи, като "Раз-с/ш/амра" ... за мен човека, който отстои времево поне на 6 000 год. от това време ... ми звучат странно "разбираемо" ... и шумерският "ДинГир" и урартският "разсъмващ "Раз шамра". Още по-интересно е че пак от този регион(Предна и Мала Азия) имаме върховен бог с име "Jarri" ... наподобяващо дори и на съвременната ни дума, за Жар-Жарещ-Парещ и ... т.н. ?!

- Всичко това, което казвам/посочвам ... ме навежда на мисълта, че това не е името на Бога ... а ЕПИТЕТИ за негови КАЧЕСТВА/СВОЙСТВА ?!
- В последствие религиозните ревизинионисти, а в последствие и опортюнисти-сектанти(юдаисти, известни и като а"браманисти, тоест явяващи се антипод на браманистичните вярвания(1), съставители на Стар завет(от 4-ти век пр.Хр.) ... започват да придават един неприсъщ етносен и езиков характер-смисъл на по-старите и заимствани наименования за КАЧЕСТВАТА НА БОГ, които те са възприели от по-старото ПРОТОЕВРОПЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ ... и поради това при тях(семитоезичните) се е изгубил, първоначалният смисъл и значението на тези думи ... за които съвременните теолози-юдаисти и учени-библеисти ни внушават, че са възникнали в семитска езикова и културна среда !! - но дали е така ??!

(1) - Брама-Бромий(Дионис) - с първоначално значение - Светъл-Бял-Лъчист
цитирай
12. kikowsky - Значи, върховният им бог е звезда с 8 ...
09.01.2013 13:27
Значи, върховният им бог е звезда с 8 лъча? Това е Слънцето. Такава има и в Магура.
За мен става все по-ясно, че Месопотамските цивилизации имат Балкански произход, но с времето се отделят в голяма степен. Това става когато обявяват Бал за демон и дявол. Но преди това са го почитали. А той е свързан със Слънцето. Той е сияен равностранен триъгълник и може да се каже, че Слънцето е негово въплъщение и негов проводник.
Това, че техни имена и думи са подобни на българските според мен се дължи на това, че са били повлияни от наши прародители, а не че ние сме били повлияни от тях.
За името на бога имам увереност, че е Бал, Баал, Бел. А другите неща действително са епитети като "изгряващият и залязващ". Никой бог, особено толкова фундаментален като Бал, не може да бъде изказан директно. Той трябва да бъде описан. А това става най-добре, като се описва неговото въплъщение Слънцето. Затова, както се вижда, епитетите са насочени основно към него :)
Супер, на един акъл сме. Това исках, да видя, че и други по други пътища са достигнали до същото виждане.
Конкретно за този постинг ме интересува може ли и как да се обоснове, че името Европа иде от Аврора, което е древна балканска дума за зора. За себе си знам, че това е така, но нямам инструментите да го докажа.
цитирай
13. get - - За да ви отговоря ... трябва да направя екскурзия във времето ... поне 4 300 г. назад ?
09.01.2013 17:56
- До времето на владетелят, който за пръв път е упоменат под името Саргон ?! - по негово време се извършва и първият религиозен преврат, в тези вярвания, които някои са приели да ги наричат арийски-ведически ?!

- Относно това, Европа и равнопоставеността и с Аврора - по-скоро бих възприел по удачното "Arinna" ?! - това по причина, че Евр/Ебро е заредено смислово повече с приапизъм - (от името на синът, на Афродита)гротескният бог на "плодородието" Priapos - http://www.holidaycheck.ch/data/urlaubsbilder/mittel/13/1162299814.jpg

- Но тази образност и символика, според мен е силно повлияна от индийски корени ... тъй като там имаме такова хиперболизирано вторачване относно фалическите начала/вярвания ? - по въпроса виж повече Lingam*Yoni. Тези така смесени културно-духовни начала се връщат в този им вид след миграцията на от индустан на вече културно и етносно миксирани изселници ... каквито за мен се явяват семити и гърци ?!
цитирай
14. anonimen65 - raztulkuval li si
10.01.2013 05:20
dumata evrei?zavladiavaneto na amerika e delo na evrei?dali sa i dali naistina imeto ot ameriko vespuchi,koito ne ia otkriva pruv?ili sa izbrali takova ime za otkrivatel mnogo mi e intersno kak se e kazval kontineta v drevnostta.
цитирай
15. kikowsky - Не ми се вярва Америките да са кръ...
10.01.2013 08:34
Не ми се вярва Америките да са кръстени така наскоро.
цитирай
16. shtaparov - Не,не е възможно
11.01.2013 00:25
"Европа" не означава "Аврора",а означава "Иврова",ще рече "Иверова" (Иберова- Земя на древните Ибери),понеже практически не съществува механизъм,по който звукът П (В,Б) да премине в Р. Иберите разбира се не са били евреи,въпреки че "Евреи"= Иврии (Иверии),а голяма част от пра-евреите са потомци на древно Иберийско племе (нека сега да не разискваме другата им част). Произходът на самите Ибери (Ивери) е напълно изяснен от "Анализа": те са най-близки роднини на древно-Барбарските (Баргарските) племена Сибири (Севери,Савири,Сувари),
чието "Кентум" име е Кавари (Кубери,Кимери),т.е.- Хората на бога Кубер (Кавар,Кабир,Камир,Камул),почитан от древните Българи като бог на плодородието,секса,войната и виното. Той разбира се е имал много имена (превъплъщения),чието правилно и детайлно разтълкуване ни отвежда до истинската му същност.
цитирай
17. demograph - Много готино казано
02.02.2013 00:26
kikowsky написа:
Имам чувството, че от сто години ме дразни името Европа. Ако това е вярно, разбирам защо. А и тая ужасна прилика с думата "евреи".
От друга страна ЗОРА значи множествена свързаност (обвързаност) З с множеството (света) О, който се поражда РА - божественото сияние, още сиянието на Слънцето, което е едно и също с АВРОРА. Множествената свързаност има смисъл и на "извлек от цялото". Тогава О е извлек от цялото, което в думата ЗОРА не е указано кое е, следователно е наистина цялото цяло. Това значи, че от изначалното се извлича един обем О, който сияе. Това си е самото Слънце. То е обем, свят, който е проекция на цялата вселена.

И да знаеш, че има връзка с евреи..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572057
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031