Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2012 14:48 - Великото дело по свеждането на божественото слово до човешкия ум.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2641 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 19.01.2017 16:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега майка ми даде нова, безценна идея, която много добре обяснява направата на рисунките от Магура.
Личи, че са направени от друг вид ум, който не е като нашия. Представете си умове, които са ибщували телепатично и са получавали знанието направо като виждане и усещане от самата вселена. Те при всички положения ще работят различно от нашите умове. Ние основаване ума си на порции информация - просто образи, букви, думи, възклицания, жестове. Това оформя ума ни. А ум, който не ползва тези подходи, ще е много различен като мислене, поведение, творчество, усещане. 
Всъщност, възможно е тези древни умове да са общували направо със света на архетиповете. Но е идвал нов период от развитието - нашият, когато плътността трябва да се увеличи. Било е изветно, че умовете повече няма да могат да общуват, както преди това. Трябвало е да се разработи основата на настоящия ум, на настоящето общуване.
В предните статии писах за пещерата Козарника и изключителното явление, което се наблюдава там. Първите пристигнали хора в района на Белоградчик преди около 1,4 до 1,6 милиона години изведнъж започват да изобразяват групи от успоредни резки и зигзаги. Такива има и в Магура и са напълно неразбираеми. Основават на някакво съвсем друго мислене. Чрез тях са изобразени много особени идеи. 
Но представете си онзи, който има знанията направо от света на архетиповете. Той няма голяма нужда да осмисля и обработва информацията - той направо знае и разбира. За такъв ум е много трудно да се изрази по нашия начин. Трябвало е да се започне много отдалече - от зигзаги и успоредни резки. А също и от завършени сложни образи, каквито са имс е явявали.
След това те са започнали да разлагат образите на части, за да направят нови идеи, които са по-лесни за възприемане. Това преобразуване се е задълбочавало, докато са стигнали до идеограмите - символи, които предават цели идеи наведнъж, което за нас е доста сложно и по принцип се различава от работата на ума ни.
Идеограмите били превърнати в букви, срички, думи и изречения. По този начин магурското дело представлява пълна грижа за човека - от създаването му като душевност през опазването му като вид и култура до създаването на новата основа на неговото мислене.
Това е огромен и мащабен замисъл и изпълнение. Божествното слово е направено разбираемо за хората от всяка епоха и най-вече за нашата, когато ние нямаме прякото знание и разбиране. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anonimen65 - i sega s novia pogled kum risunkite
22.12.2012 20:19
potvurjdava li se,che azbukata ni e dadena?za men toi potvurdi lichnoto mi mnenie,che tova v magura e ednovremenno istoria ,izvor i instruktsia stiga da mojem da razbirame:)
radvam se,che ima pone edin ,koito se e rodil tam i e osuznal kakvo predstavliava rodnoto mu miasto,che e vdishval ne naprazno vuzduha na Belogradchik i che e s matematicheski i filosofski darbi:)zdrave i dulgoletie,shtastie istinsko po tvoi vkus,uspeh iz tvoite nestandartni nachinania,uspeh i v standartnite:)veseli praznitsi i izlez na 24 v 24 chasa navun az shte si pojelaia v tova vreme da se sdobiesh i s telepatichni sposobnosti,za da izvedesh do kraismisula na risunkite?
цитирай
2. saportok - Весели празници,господине!
30.12.2012 18:06
Весели празници,господине!
цитирай
3. demograph - Магура -Магнаура...?
02.02.2013 00:31
Мислил ли си върху това?
цитирай
4. kikowsky - Да, това е едно от съвпаденията, ...
02.02.2013 19:48
Да, това е едно от съвпаденията, които ме радват най-много :) Мисля, че Магнаурската школа е отзвук на много по-древната Магурска школа. Интересно е, че "magna" значи велик, а "aura" - сияние. Magnaaura би трябвало да значи Великото сияние, т.е. просветление. Така го тълкувам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581569
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930