Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2012 10:14 - Богинята Венера на маите от Кодекс Коспи
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 6323 Коментари: 10 Гласове:
16

Последна промяна: 19.01.2017 16:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image
Особено ме интригува един от атрибутите на богинята.

image
Ние използваме подобен символ за планетата Венера, а също и за Жена.

image
Това е много древен символ. Очевидно, толкова древен, че е повлиял не само народите от Европа, но и от Америките.
image
Един от трите аспекта на Богинята-майка поражда поредица от такива символи. 
Сред рисунките има две потенциални сведения за времето, когато са рисувани:

image
Едната възможност е да е по времето на "Второто слънце", а другата - по времето на "Третото слънце".

image
Слънцата са епохи, но те имат различна продължителност, като всяка следваща епоха е все по-къса. Втората и третата са много дълги - много хиляди години. Обаче сега изобщо не мога да намеря в интернет продължителността й. Но имам една книга, където съм го чел. Като я намеря, ще допиша. 
Маите са живели по времето на Четвъртото слънце, а ние живеем по в Петото слънце. Ако това действително да указания за времето на рисуването, може би ще съвпадат в някои от направените предположения. Така може да се предположи по-точно.
Второто слънце от Магура дава характерни черти на много от рисунките - двете точки в кръга, а Третото слънце добавя и трета точка, като предава тази особеност на някои рисунки. Тези изображения може и да не са указания за времето на създаването на рисунките. Може да са указания, че в тези периоди се постига някакво ново равнище, което се вгражда в еволюцията на живота.
Всичко се усложнява много от конкретната гледна точка, защото всевъзможни гледни точки дават верни тълкувания, понеже това е запис на всичко възможно.
И най-накрая, трябва вече да надрасна гледната точка, за да мога да видя всичко. Вече се чувствам уморен от частичните погледи към нещата.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
16



1. orlinpetkov - Много е вероятно съотношенията на ...
15.12.2012 20:12
Много е вероятно съотношенията на периодите да е подобно или близко до числата на Фибоначи. Принципно мисля че нещата във вселената не се измерват в преки единици, а в съотношения.
цитирай
2. tzarkarui - Венерска цивилизация
18.12.2012 17:13
Не виждам защо се учудваш. От 11.08.3114ВС до 21.12.2012 е Кали юга и под управлението на Венера. Започва с Кришна (и неговите джагали - семитите). Характерното за този период е създаването на Държавата като инструмент за репресия в/у човека. Юли Цезар е имал претенции неговия род да произхожда от Венера. Преди 3114ВС убийства не са съществували, нито градски крепостни стени, нито Държава. Общество е имало естествено, но данъци Не. Робството също не е съществувало. Има едно филмче на ВВС - за пирамидата на Caral (2002г.) - изгледай го и ще ти стане ясно - има го в Колибка.

Слънцето такова каквото го виждаме днес не е съществувало преди 3114ВС, нито Венера е била. Слънцето ни е било Сатурн. С идването на Венера започва първичното затъпяване на човечеството.
:)
цитирай
3. kikowsky - Действително е много странно, че се ...
18.12.2012 17:15
Действително е много странно, че се говори за няколко различни слънца.
цитирай
4. tzarkarui - Календар от 360 дни
19.12.2012 10:42
И не само Слънцето е било Сатурн - календара е бил 360 дни - толкова дни е имало в една година (360°). Един внимателен прочит на "митологията", която защо ли сега наричат грчка (грците са от еврейското племе на Дан - "Пазете се от даровете на Данайците"), а тя по естеството си е била тракийска (History Clash of the Gods - ВВС), би обяснил (прочита) станалото в т.нар. Слънчева система. Луната също не е била земен спътник преди 3114ВС - грчулята си го признават, че "Тракийците имат право да живеят по тези земи защото са ПРЕДЛУННИ" (сега не ми се търсят източниците, но мисля, че Херодот беше).

Дефакто Сатурн е низвергнат около 10500ВС, а Венера "се излюпва от пяната на морето при Кипър" към 3114ВС. Венера е измамна и зла - равностойна е на индийската Мая (илюзията). Съвсем не случайно Маите се асоциират с Мая=Венера=Илюзия. От археологическите разкопки до сега не е открито НИТО ЕДНО ОРЪЖИЯ ЗА УБИЙСТВО отпреди 3114ВС - Нито едно! Няма и да открият - човешки убийства не са съществували преди тази дата. Земята е била втората планета, Марс - третата. И двете планети са били населени от човеци (от рода на ХОРата).
:) Въобще - доста материал за размишление - не е ли?
:)
цитирай
5. kikowsky - Обърквам се, човече. Слънцето не си ...
19.12.2012 10:48
Обърквам се, човече. Слънцето не си ли е слънце от няколко милиарда години? За луната ясно, че е напълно възможно да е дошла от някъде, ама слънцето...
цитирай
6. kikowsky - Книгата за кристалните черепи, ...
19.12.2012 11:07
Книгата за кристалните черепи, която прочетох, ми даде много противоречиви представи за маите. От една страна кръвожадни жертвоприносители и убийци, а от друга - спасители на човечеството.
цитирай
7. tzarkarui - Браткиш, измамата е огромна
19.12.2012 13:44
Слънцето не си ли е слънце от няколко милиарда години?

Попитай се кой го твърди и има ли аргументи против това твърдение. Ако има - защо не се обсъждат публично.

Ти си разумен човек и ще ти дам един много прост пример.

Спрямо дарвинистите (а те драпат и правят невъзможното за да докажат, че...) човек бил произлезнал от маймуната. А истината е съвсем друга.
Човек въобще не е пригоден да просъществува в природата освен ако не използва интелекта си. Ама въобще не е способен да просъществува даже и няколко часа.
Съблечи се гол и отиди в природата да си докажеш противното. Просто човешката структура и физиология е калпава. Даже и една котка е по-силна физически от човека. Здрависвал ли си се с маймуна? Ще ти откъсне ръката - такава сила има. И не само маймуните - всички животни са по-силни от човека, и са устроени да оцелеят в тази земна природа. Но не и човека. :) А пък после - човека бил произлезнал от маймуната - дрън, дрън. Единствено човек не може да синтезира витамин С - трябва да го кльопаме от растенията наготово.

Човек е Интелект и РАзУМ - физиологията ни е създадена много набързо и доста калпаво (за да не кажа некадърно). До тук с дарвинистите.

Тези, които искат да те държат в Илюзия (съвсем не без помоща на изкуствено създадения сателит - Луната) твърдят, че (видиш ли) Земята обикаля около Слънцето. И всеки един го повтаря като папагал. Истината е, че всички планети (барабар със Слънцето) се движат по спирала - цялата сл. система се движи по спирала около Галактическия център - тази калагтика има форма (на движението на телата) като яйце (от тук и великденското яйце в кривославието/ристиенство). Шаубергер и Ръсел достатъчно ясно показват как точно става движението на телата, Кеплер също. Отворковците-астрономи на заплатка въобще не могат да обяснят аджеба защо Плутон, Нептун, и Уран имат обърнати "орбити".

Въобще подложи на съмнение всичките знания дето са ти ги набивали в главата от училище и с много мислене и анализ ще разбереш. :)
цитирай
8. kikowsky - Това е интересно. За луната, док...
19.12.2012 14:33
Това е интересно. За луната, доколкото можах да науча, е свързана със създаването на менталността ни - ум, душа, съзнание и т.н. На няколко пъти попадам на информация, че била "зла" - че чрез нея се управлявали умът и съзнанието. Сугирно е възможно, но мисля, че тя е незаменима. И с огъня могат да се вършат престъпления, но пък без него съвсем не може.
цитирай
9. kikowsky - Мисля си напоследък, дали пък не ...
19.12.2012 14:39
Мисля си напоследък, дали пък не живеем в някаква тънка и много гъвкава мембрана между всевъзможни светове. Парадоксално е как всяка теза може да бъде изказана, подкрепена и вярна! Дори противоречви тези. Може би с всяко изказване и подкрепяне на тези личната ни мембрана се огъва към съответната реалност, където тази теза е вярна.
Направо не може да бъде истина иначе - в един и същи свят напълно изключващи се твърдения да са едновременно верни.
цитирай
10. chris - http://www. historicalbaggage. ...
21.12.2012 09:55
http://www.historicalbaggage.com/rhodes%20necklace.jpg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572188
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031