Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2012 14:59 - Облагородяващият Белоградчик
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4228 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01.2017 16:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сигурно е, че рисунките от Магура се намират в района на днешния град Белоградчик. Вероятно те биха могли да бъдат нарисувани и на кое да е друго място и е въпрос само на случайно стечение на обствоятелствата да се намират в пещерата Магура. Но е по-вероятно това да е закономерен резултат от действието на ред фактори.

Точно над Белоградчик се намира пещерата Козарника, където през 1996 година при археологически разкопки от българо-френски екип се откриват находки на възраст от 36 до 39 хиляди години, които показват значителни различия със своите съвременни находки от пещерите Темната дупка и Бачо Киро. Тази култура от Козарника показва значителни сходства с култури, които са разпространени в Западна Европа няколко хиляди години по-късно. Това е много подходящо да се отбележи и запомни, защото по-нататък ще стане дума именно за въздействието на културата от Магура върху развитието на света.

По-късно се извършват допълнителни разкопки, които достигат до пластове на възраст 1,2-1,4 милиона години. Там е намерен зъб на представител на рода Homo, като е най-вероятно да е на Homo erectus. Зъбът е на възраст около 1,6 милиона години. Това променя представите за заселването на континента Европа. Според разбиранията на съвременната наука човекът се появява като вид в Африка преди 3-4 милиона години и започва своята миграция по света, като навлиза в Европа през Гибралтар или през Босфора. Досега се смяташе, поради съсредоточаването на проучванията в Западна Европа, че това преминаване е станало през Гибралтар преди около 800 хиляди години. Находките от пещерата Козарника говорят за друго, а именно, че Балканите са портата, през която се извършва заселването на Европа, ако, разбира се, човекът действително се появява първо в Африка.

В Козарника е намерена кост, върху която през 2,5 милиметра са направени резки. Твърдението на откривателите е, че това не са следи от рязането на месото, а нарочни резки, които представляват запис. Ако това е вярно, то означава, че абстрактното мислене и изобразяването на символи се появява за първи път в района на Белоградчик преди 1,2-1,4 милиона години. Те установяват, че тази традиция се разпростира от преди 1,4 милиона години до преди 11 хиляди години. Това изобразяване включва успоредни резки, групирани по различен начин върху кости и камъни, както и зигзаги. Всичко това е с много неясен смисъл, но е видно, че става дума за някакво систематизирано представяне на информация. Това предположение се оспорва остро, защото до сега се е смятало, че символното и абстрактното мислене се появяват преди около 50 хиляди години.

Освен това в Козарника и останалите около 7 000 пещери в България не са налични рисунки, освен в Магура. Странно е, че преди 1,4 милиона години примитивни и слаборазвити в културно отношение хора (както се предполага) създават своя система за записване, но не са минали през етапа на изобразяване на бита си – рисунки на животни, ловни сцени и др. подобни. Изглежда, че досегът им с района на Белогардчик изведнъж ги е превърнал в разумни, абстрактно мислещи същества, които след това дават познанието и културата на хората по целия свят.

Какво толкова странно може да има около Белогардчик?

На първо място, това е Белоградчишкият разлом. При издигането на Стара планина земната кора се разкъсва в посока северозапад-югоизток, като с това се образуват две успоредни, прави стени от надигнали се варовикови плочи – северната и южната стена на разлома. Между тях се надигат плочи от утаечни скали, които по-късно се превръщат в красивите и мистериозни Белоградчишки скали в следствие на изветрянето. Това е официалната научна теза и тя действително е убедителна.

На малко хора е известно, защото почти не се обръща внимание, но Белоградчишкият разлом има формата на огромна буква Ф, когато се гледа от голяма височина.

image  

Възможно е това да е естествено явление, но е въможно и да е изкуствено предизвикано с цел да се създаде човекът от по-примитивни същества. За осъществяването на подобен замисъл е потребна много добре развита технология, каквато ние сега още не можем да си представим.

Известно е в изкуството на магията, че образите предизвикват подредени движения на енергии, което е причината да се изобразяват множество символи. Възможно е съзнанието и ума да не възникват спонтанно, а да имат нужда от помощ. За тази цел може да се създаде среда с подходящо подредени течения на енергиите, като върху земната почърхност се изчертае огромен символ с подходяща форма и разположение. Дългата права линия на разлома сочи към посоката на зимното слънцестоене или на около 28 градуса на юг. Дори самото разположение на Белоградчишкия разлом вече е една предпоставка да се постави под съмнение предположението за естествен произход. Такова разположение на огромен магически символ следва силно да благоприятства неговата работа и да го хармонизира с естественото движение на енергиите във Вселената. Така подобно съоръжение ще бъде енергетически оебзпечено.

Такъв символ се намира и в пещерата Магура:

image

Той е свързан с божествената промисъл, която се осъществява в света ни. Той може да се нарече „Сътворение”. Това са подходящи функция и наименование, когато става дума за създаването на разумния човек. Вероятно е наличен вселенски разум, който за целите на развитието и осъзнаването си е потребно да придобие опит в човешко тяло. Тогава той би могъл така да управлява развитието на планетата ни, че в определен период на нейната повърхност да се появи огромен символ, който да подпомогне възникването и развитието на разума и съзнанието.

До тук са налични два напълно еднакви символа, но това не е всичко, защото към тях се добавя и трети. Това е Кръгът, който се намира над село Върбово и то точно в средата на огромния геоглиф – центровете им съвпадат.

Да, нещата винаги могат да се нарекат естествени, но в този случай те са твърде странни и е много вероятно да имат изкуствен произход.

Какво е кръгът? Никой не знае. Той се проявява като особености на растителността. Разположен е поравно в гора и върху затревена площ. Очертанието му в гората е от липсващи дървета, а в затревената част – от храсти и дървета. Гората го разделя почти вертикално на две рави части.

image  
image  
image  

Кръгът често се променя само за дни.... (тук да допиша от постингите)

Личи, че Кръгът е бил част от земната плоча и само се е издигнал с нея при образуването на разлома. Възможно е да съществува нещо под него, което някога е било да дъното на морето и е чакало времето си да се активира или активността му е била част от причините за образуването на разлома.

Кръгът има връзка с планетарното равновесие.
image

Наклонът на земната ос е 23.44 градуса, а наклона на земната орбита спрямо оста на Слънцето е 7.25 градуса. С това количеството на съвпаденията нараства прекалено много и случайността като обяснение започва да губи своите позиции.

Може да се обобщи, че в района на Белоградчик съществува съвкупност от грамадни по размерите си символи, които управляват някакви енергии, поддържащи живота и равновесието. Символите Ф са свързани с Луната, за която по-нататък ще се говори много. Тя е източникът на менталния аспект на човека, на промисълта. Луната е много важна за стабилната орбита на Земята, като това от своя страна създава благоприятни условия за живот.

Тези символи и съоръжения е най-вероятно да са били заложени като зародиш в земната кора, така че на определен етап да се проявят върху земната повърхност и да окажат своето въздействие върху живота. И най-вече да го доведат до неговата разумна и съзнателна фаза, а може би дори да го отведат още по-далече.

Подобно е положението с Белоградчишките скали, за които се твърди, че някога са били цяла плоча от утаечен материал, която се е показала на повърхността, но имала несъвършенства в себе си. Именно тези пукнатини и слаби места послужили като средища на засилена ерозия, докато други части останали незасегнати. Така се обясняват всевъзможните форми на скалите, който са се образували чрез ерозия.

Но наблюдавал съм няколко случая на откъртване на части от скали поради заледявания, както и изронване поради отслабване на материала. И в двата случая се създава само безформие, не и причудливите форми на Белоградчишките скали.

Точно формите на скалите са много важни, защото създават нещо като матрица на построенията. Енергиите, които са подредени вече от огромните Ф, следват тази матрица на скалите и създават много сложни енергийни построения. Възможно е те да са в основата на изграждането на разума и съзнанието у човека. Затова, когато първите хора попадат преди 1,6 милиона години в района на Белоградчик (ако е истина разселването на човечеството от Африка), те много бързо прескачат множество етапи от развитието си и достигат направо до символното мислене.

Ако действително съществува такъв замисъл и той е изпълнен, нужно е да се намерят сред Белоградчишките скали следи, че те са изкуствено оформени. Нужно е да се има предвид, че границата между естествено е изкуствено е много тънка, когато става дума за замисъла на вселенски разум, който е едно с всичко – той самият е естественото, затова неговите нарочни действия имат вид на естествени. Все пак се намират много странни скали, които няма как да са с естествен произход. Една такава се намира срещу пещерата Лепеница.

image  

Това е една квадратна скална гъба, разположена под надвиснала над нея плоска скала. Явно е, че стената защитава гъбата от едната страна, затова ерозията на гъбата трябва да е по-силна и изразена от незащитената страна. Но такова нещо не се наблюдава. Гъбата е оформена еднакво отвсякъде. Освен това, ерозията винаги се стреми за създаде овални и сферични форми, защото най-лесно се отчупват най-острите ръбове. Овалните форми са най-устойчиви. Тази гъба би трябвало да е най-малкото с кръго сечение, а не да е кубична.

Възможно е формата на скалите да е придадена изкуствено чрез дообработка, а е възможно те да са се появили от земните недра почти със същата форма като днешната. Или пък в основната скална плоча да са заложени такива по-здрави обеми, че последващата ерозия да махне слабите части и да остави желаните форми и разположения. Този последен вариант  добива голям смисъл, когато се знае за Тръбите.

Те са метални вкаменелости в бели пясъчници съвсем близо до Белоградчик. Тръбите са наречени така, защото приличат наистина на тръби, планки и плочи, които имат изкуствен поризход.

Белите пясъчници са разположени под червените Белоградчишки скалли и са на възраст повече от 230 милиона години. На места личи как Тръбите преминават от белия пясъчник в червения. Възможно е тази инсталация от полу-жив вид да е била „посята” в белия пясъчник, още когато той се е натрупвал, а след това отгоре да е засипано обилно с богатите на желязо червени пясъчници. Когато Тръбите прорастват нагоре в богатите на желязо утайки, те намират чудесна хранителна среда и започват бурен растеж, който оформя сегашните Белоградчишки скали вътре в огромната утаечна плоча. Тогава скалите са полу-жив организъм, нещо като скална градина, която действително някога е расла. След това остава само скелета й, богат на желязо, който служи като матрица за фино оформяне на могъщите енергии на живота и за създаване на разума и съзнанието.

 

 

Ако това предположение е вярно, то целият процес е бил много продължителен и добре премислен. Но такова нещо не е чудно, ако съществува някакво всеобхватно съзнание, което в стремежа си да опознае себе си приема всевъзможни усложвяващи се образи, за да добие опитност в различни форми. Това съзнание следва да се материализира в постоянно усложняващи се образи, като с това създава цялата Вселена и нейното развитие. Така то само посява семената на човечеството и изпозлва най-разнообразните си проявления, за да подпомага този процес.

Изглежда, че едно такова съзнание най-напред се оформя в по-сложен вид в центровете на галактиките, където възникват и първите съзнателни същества, пак като израз на еволюцията на свръхсъзнанието.

Възможно е такива отдавна развити същества да са посещавали Земята с мисията да подпомогнат вече заложените и действащи механизми. Точно такива същества е възможно да са посяли Тръбите и отгледали скалите. Може да са изпозлвали инсталацията на Тръбите за оформянето на разлома точно по формата на буквата Ф, като матрицата на скалите остава в дясната половина на кръгчето й. Точно в тази дясна половина е указано сред рисунките в Магура, че се съдържа семето на промисълта, която трябва да се осъществи. Затова и матрицата на скалите е разположена точно по този начин.

Тогава, по някое време примитивният човек, който още е повече животно, отколкото човек, достига до района Белоградчик, където попада под въздействието на вече оформеното съзнание. То оказва върху примитивното същество въздействия, които довеждат до редица промени на всички равнища – от психика до физиология. Така районът на Белоградчик се явява раят, където се създава човекът – съзнаващият и самосъзнаващият се човек. Защото допреди това за никакъв човек не е могло да става дума, макар и да е било създадено вече тялото. То не е било населено от човек.

Онова, което отличава човека от животните, е душата му – неговото особено вътрешно построение. Точно в Райската градина (забележете, че става дума за градина, а това може да е скална градина) Бог вдъхва душата в тялото и по този начин създава човека. Звучи напълно логично създадената вече чрез подреждане на жизнени енергии душа да е вселена в примитивното полу-животно. Затова и с пристигането си при Белоградчишките скали изведнъж Homo започва да става човек и да прави невъобразими дотогава по сложността си неща като това да записва чрез символи, без никога преди това да е рисувал бизони.

Вселенското свръхсъзнание, което поражда всичко, е в действителност Великата богиня-майка, която ражда всичко. Това е, което са изобразили древните хора по стените на пещерата Магура. Най-вероятно за новосъздадените хора са полагани грижи и то най-вече грижи за развитието на интелекта, душевността и културата. Вероятно е да са съществували наставници. От друга страна, грижата за телата е била също добре застъпена. И до сега районът на Белоградчик се явява остров на спокойствието. Сеизмичната устойчивост е много висока, няма жестоки бури, аномални температури. Мястото е изключително подходящо за оцеляване при катаклизми. Който прави люлка за бебе, ще я направи на най-сигурното място. Още повече, че огромният геоглиф Ф и Кръгът стабилизират и цялата Земя, и близкия космос. Затова човечеството винаги е оцелявало там. Дори да е имало периоди на жестоки планетарни катаклизми, то в Белоградчишко хората са оцелявали и са били семето, което да започне всичко наново.

Възможно е ограмотяването на човечеството да е ставало на етапи. Възможно е да е имало периоди на голям подем или пък на упадък. Каквото и точно да се е случвало, по някое време е решено знанията да бъдат записани, за да се възстановява цивилизацията по-лесно. Дали това са го решили самите хора или те са били вдъхновени от по-висш разум, е трудно да се каже.

Може да се допусне, че в някакъв период – или на катаклизъм или на благоденствие (но най-вероятно в някаква крайна точка на начина на живот) хората решават да отделят време и усилия да подредят наличното до момента знание и да го запишат. Не е много за вярване, че не са имали език и не са могли да говорят, защото са намирани подезични кости на повече от милион години, а точно от тази кост зависи способността за говор. Затова изниква въпросът защо не са записали знанията под формата на текст и това е много основателен въпрос от наша гледна точка. По-нататък ще изложа подробно мотивите за това решение. Най-смислено се е оказало да използват изображения, което носят в себе си изключително много смисъл наведнъж.

Тук става чудно дали рисунките са направени наведнъж или на няколко етапа. Възможни са и двата варианта. Ако са направени наведнъж е много лесно да се обясни дълбоката им смислова свързаност – правени са с един осъзнат замисъл. Но става доста по-трудно, ако са правени на части. Как тогава са запализи целостта на замисъла, а и през какви периоди от време са рисували? Ако периодите са малки, пак е лесно. Но, ако са големи, обяснението става много трудно.

Тогава е възможно някакво по-висше от човека съзнание да има собствен план. От време на време то намира отделни индивиди, които са достатъчно склонни да последват идеите си и да ги осъществят, като в същото време са отворени за фино възприятие. Такива индивиди трябва да са много клонни да следват интуицията си, да й се доверяват напълно. Това съзнание може да ги отвежда до пещерата и да ги кара да влизат вътре. След това да ги води за различните съставки и накрая – при рисунките. Там може да ги вдъхнови да нарисуват определени изображения. Възможно е тези хора да не са разбирали какво точно се случва с тях, може да са дори в транс. От гледна точка на останалите е възможно тези хора да са изчезвали и да са се връщали без спомени къде и как са прекарали последните три седмици, примерно. Но пък може и да са били напълно съзнателни, но вдъхновени.

Такова „наемане” на хора за направата на рисунките спестява много главоболия и е лесно да бъде предпочетено. Това лесно обяснява много сложния замисъл, липсата на страх, невероятната абстракция на посланието и т.н. Но съществува негова разновидност, която е много по-реалистична. Отделни жреци може да са достигали до видения за образи, които трябва да запишат на въпросното място. Възможно е също чрез медитация и всевъзможни други практики хората да са получавали знания, които периодично да са били записвани. Няма как да знаем какво точно е станало, но е ясно, че рисунките са извън възможностите за осмисляне на съвременния човек. Чудно, как тогава са били по силите на древните, ако е вярно, че те са били много по-неразвити от нас. Лесният отговор е, че не са ги разбирали, а само са следвали някакъв неясен подтик да ги нарисуват.

Историята е много заплетена за сега, но се вижда добре, че човекът търпи революционни промени, когато влиза в съприкосновение с района на Белоградчик. И до сега там има много силно наситени с енергии места – едни разболяват, а други лекуват. Но като цяло, всяка разходка из тези места издига човека на ново равнище. Сега скалите не са в онзи си вид, защото са силно пострадали от неградивното въздействие на природа и хора. Възможно е сега тези въздействия от района върху хората да са силно отслабени. И, може би, точно това е причината да се направят записите в Магура – защото след време вече няма да е възможно всеки да бъде обучен на всичко само с присъствието си на това място. Защото знанието скоро е нямало да може вече да се постига в пълнотата си и затова да е направен последният пълен негов запис. За мен това е най-доброто от всички обяснения.

Това вероятно е напрвено много отдавна и оттогава човечеството е погивало поне един или два пъти. Хора са влизали отново в пещерата, гледали са рисунките, може би дори са ги поддържали и са тръгвали след това по света да възстановяват човечеството.

А следите от това са много. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
7



1. miuenski - МЯСТОТО СИ Е ДОСТА ОСОБЕНО И КАТО ...
10.12.2012 17:11
МЯСТОТО СИ Е ДОСТА ОСОБЕНО И КАТО АТМОСФЕРА...
цитирай
2. gutzi - Много интересно наистина. Писал си ...
12.12.2012 16:30
Много интересно наистина. Писал си доста за тези обекти, но така на едно място е супер.
Аз обаче имам въпроси, т.е. не точно въпроси, а нужда от разяснение. Според теб хората физически са си се създали по познатия момент, плъзнали са насам натам и попаднали в разлома. Там станали човеци под въздействието на концентрираните сили там и тръгнали след това да "облагородяват" останалите? Много грубо го описах, но това ли е в основни линии?
цитирай
3. gutzi - Аз донякъде го разбирам така: си...
12.12.2012 16:34
Аз донякъде го разбирам така: силата (каквато и която и да е тя) е заложила там точно нещо да се случи. Но ми се струва, че е заложила прекалено много неща на случайността.
Другия вариант е да е контролирала абсолютно целия процес от самото начало, но тогава трябва да го контролира и в момента.
цитирай
4. kikowsky - Едно време мислех, че тялото е пр...
12.12.2012 16:36
Едно време мислех, че тялото е правено на място чрез уплътняване на енергии - материализация. Например, във вода или в някакъв вид яйце :)
Ама науката сигурно си има основания да настоява на появата на тялото в Африка. Сега забелязвам, че това не е чак толкова лошо. Програмите са дори по-важни от хардуеъра :) Именно при попадането си в огромния Ф геоглиф примитивът става човек.
Може би :)
цитирай
5. kikowsky - Мисля, че продължава да контролира ...
12.12.2012 16:38
Мисля, че продължава да контролира нещата и сега. Наричам тази сила "Шахматистите", защото извършва безкрайни поредици от печеливши ходове, които са почти неразличими от естественото развитие на нещата.
цитирай
6. gutzi - Ако следваме цялата логика, тези ...
12.12.2012 17:09
Ако следваме цялата логика, тези ходове би трябвало да СА естественото развитие на нещата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587733
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930