Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 15:20 - Знакът на богомилите и слънчевият елемент на съвършенството.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 12221 Коментари: 3 Гласове:
19

Последна промяна: 19.01.2017 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не бях обръщал внимание и не знаех. Вчера за пръв път видях в една книга какъв е бил знакът на богомилите. Имах някои съмнения, защото не бях чувал да имат знак. Но вечерта, като се прибрах от работа, веднага погледнах книгата за богомилите, която имам. Ами че той бил отпред на корицата:
image Двете елипси са еднакви, но разположени под прав ъгъл една спрямо друга. Това било символ на доброто и злото (или, ако предпочитаме, мъжко и женско, положително и отрицателни, ин и ян и ред други в тоя смисъл).
От опита си с изображенията от Магура знам, че съвременната наука достига до същите изображения, каквито са нарисувани още преди 14 000 години по стените на пещерата. Има причина за тези съвпадения и тя е, че става дума за едни и същи явления и знания, затова е естествено и схематичното им представяне да е подобно.
По ред причини считам, че Богомилството е продължение на магурската традиция на познанието. Тогава може би науката има какво да ни каже за този символ?


image
Това е схематично представяне на атома на химичния елемент хелий. Той се "произвежда" в звездите при термоядрения синтез, когато се сливат ядра на водорода:

image
Името му значи "слънчев". При него има съвършен баланс на зарядите на ядрото (+) и на зарядите на електроните (-). Затова атомът на хелия няма напрежения в себе си - той е съвършен. Това го прави химически неутрален. Хелият не участва в химически съединения и съществува под формата на едноатомен газ. Ако има еталон за съвършенство (освен сферата), то това е хелият.
При богомилите е имало няколко степени на посвещаване. Това говори, че Херметизмът не им е чужд. Най-ниската степен е слушащи. Следват няколко степени, които не помня наизуст, след това са маговете и най-горе са съвършените. Съвършени. 
Съвършен е онзи, който няма вътрешни напрежения. Вътрешните напрежения се проявяват като страхове, страсти, предпочитания и т.н., които постоянно ни подтикват към несъзнателни действия. Съвършеният при богомилите е същото, което е Буда.
За съвършения доброто и злото не са различни неща. Затова той постига равновесие между тях. Затова двете елипси са еднакви - те са в равновесие.
Когато видиш доброто и злото като едно, тогава постигаш и знанието за нещо повече - за онова, чиито проявляния ни изглеждат като противоположности - Бог. Сливането на доброто и злото в едно дават истинската цялост:

image
Това е представяне на ядрото на хелия, в което по принцип има два протона и два неутрона. То наистина прилича на това:

image
Знакът на богомилите представя едновременно и електроните и ядрото. Когато съзнанието ни е склонно да разделя нещата, то ще вижда орбитите на електроните, ще вижда доброто и лошото. Когато видим доброто и лошото като проявления на едно и също, ще видим и ядрото.
Според богомилите целият свят е сътворен от "дявола", но без Слънцето. Само то е сътворено от бог като форма на състрадание към душите. През него само може да се достигне до бог и до спасение. А хелий значи слънчев.
А това е един от символите на Баал:

image


image image
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. 
Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
19



1. kikowsky - Благодаря много на gutzi :)
28.11.2012 15:37
Благодаря много на gutzi :)
цитирай
2. gutzi - Поласкана съм :) И понеже утрото е ...
28.11.2012 17:59
Поласкана съм :)
И понеже утрото е по-мъдро от вечерта, утре обезателно ще пиша какво мисля.
цитирай
3. kikowsky - Това е като геометрическата син...
29.11.2012 08:40
Това е като геометрическата синтеза, в която по принцип се виждат триъгълник, квадрат и кръг, ако ги гледаме аналитично. Като ги погледнем синтезиращо, можем да видим и фигурата-родител.
Това е ново за мен. Може и да съм го правил, но несъзнателно. Сега вече разбирам, че всяко привидно отделно нещо може да се гледат така, че в него да се види онова, което го е създало.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571871
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031