Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2012 10:22 - Човекът е един голям и сложен атом. Емоционалните напрежения са аналогични на електроните. Безценната ни буква Х.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2601 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 19.01.2017 16:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди около година писах един постинг, който нарекох "Преливане". Тогава получих известни критики от много начетени съблогъри, че нямало никакво преливане. Е, аз не съм чак толкова начетен, просто следвам усета си и понякога попадам на неща, които го потвърждават.
В "Преливане" ставаше дума за следното:

image
Че рисунките от Магура представят "преливането" на някакво количество енергия между два полюса, като това е трептение. Допълнително го онагледих по следния начин, който може и да не е напълно точен:

image
Все едно имаме два скачени съда, като между стените им и "течността" в тях няма никакво триене и енергията й се запазва винаги като количество. По този начин тя периодично заема едно от двете крайни положения. Тогава тя е наблюдаема под формата на някакво тяло или явление.

image
Това е типична магурска фигура. Вижте я добре, защото предстои да я видите на още много изображения, които са привидно от съвсем други области на познанието.
Прочетох един откъс от научен труд, който се занимава с емоциите. Там се опитват по съвсем научен и обективен начин да изучат и представят емоциите.

image

Това трябва да е конус, който се заобля към върха си, а не полусфера. Те сами го казват в текста, просто не са били добри в илюстрациите.
Видовете емоции заемат сектори, като противоположните заемат срещуположни сектори и така образуват нещо подобно на нашата буква Х. Такава е и конфигурацията на рисунките от Магура.

image
В книгата установяват, че съществуват енергийни диполи на емоцията - емоционални заряди, които трептят между двете си противоположни стойности, като това изглежда като два конуса, обърнати един към друг с върховете си. Това е същото, което казвам в постинга си "Преливане". 
Следователно, човекът е изграден от множество такива Х, ориентирани във всички възможни посоки. Ако това наистина е така, то той ми напомня твърде много на нещо, за което всички сме учили към края на средното си образование: атома и електронните облаци.

image  image image
image 
image
image
Можем да си сомним за атомите, че химичните им свойства зависят изцяло от броя, вида и подредбата на електроните им (електронните облаци). Химичнит свойства значат как един вид атоми се отнасят към останалите и към съединенията. Подобието е пълно и при човека - различните му емоции определят и поведението му спрямо различните хора и групи. Това значи и думата емоция - тя идва от латинската дума за "задвижвам", а на български - трепет и подтик. Именно трепет, вълнение - защото зарядът трепти между двата противоположни полюса. Не сме глупави българите, да знаете, щом имаме език, който е изведен чак от дълбоката физика на нещата.
И друго. Онези, които са рисували магурските знаци, са могли да направят хората реалистични. Убеден съм в това, защото те демонстрират изключителна точност в работата си. Рисунките имат точност на чертежи - това не се постига без предварителен замисъл и точно изпълнение. Знам го, защото вече пета година правя чертежи. Мисля, че нарочно са направили човешките фигури Х-образни и то не с плоски или вдлъбнати, а с изпъкнали по дъга дъна, за да впишат в тях още повече знание.
Това дава и разбиране за нашата безценна буква Х. Тя е преминаването на нещата от един вид в друг - тук конкретно е от една крайност в друга, но мисля, че и от един вид в друг. Това е превръщане.
И накрая, естествено е човекът да е подобен на атома, защото всички неща са подобни помежду си, тъй като имат общ корен, а следователно и общо построение.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581424
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930