Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2012 15:10 - Няколко новости около Магура. Признато, рисунките са още по-стари. Открити са нови дълбини на пещерата.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 5357 Коментари: 10 Гласове:
15

Последна промяна: 19.01.2017 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди час се прибрах от Магура, където бях с приятели от Пловдив. Там имат нов екскурзовод, който е инженер. Аз също съм инженер и затова имам ред предпоставки да уважавам колегите си. Мисленето на инженера е по-различно. Хареса ми беседата. Пожелавам само на колежката да бъде по-спокойна и да ошлайфа някои речеви похвати.
Много ми хареса какво каза. И знам, че може да се вярва, защото се придържа стриктно към установения план, както инженерите обичат да правят.
Първото: най-старите рисунки са на 14 000 години, а най-новите на около 6 до 8000 години. Това отдалечаване на създаването им назад във времето, което междувременно е приела официалната наука, много ми харесва. Не просто 12 000 години, казано плахо и като извинение при предишно посещение, а 14 000 години, заявено уверено. Това прави още по-вероятно културата от Магура да е първоучител на човечеството. А точно това си мисля аз.
Второто: преди три месеца са завършили финансирани и ръководени от САЩ разкопки. Не знам другите открития, но са стигнали в една от изкопаните от тях шахти до река, която си тече - не просто до галерия. Това значи, че под сега познатия под на пещерата със сигурност има още неизвестни галерии. Преди това беше само разумно предположение, сега вече е факт.
Третото: течащата под досега познатия под на пещерата река се влива в Рабишкото езеро. Това със сигурност означава, че дълбоките и все още неизвестни галерии на пещерата са свързани с езерото. За езерото съществува легендата за водния бивол, който понякога излизал от водата и завличал вътре хора и добитък. Преди няколко години имах предположението, че Магура е само малка част от подземните пещери, които са се показали при издигането на хълма. Допускам обосновано, че Дунавската равнина трябва да е изпълнена с колосални по размерите си подземни пещери. А ние не знаем какво има там. Факт е, че хората от онова време са се сдобили отнякъде с изключително напреднало познание. Може да се каже, че са го получили при съприкосновението си с пещерата. Допълнително към това, всички цивилизации, които са били значително развити, винаги възникват около огромни пещери. Ние не знаем какво би могло да живее там. Възможно е водният бивот от легендата да е отзвук или издънка на земноводно подземно същество, което по множеството галерии успява да се явява в някои зали на пещерата. От отвъдното, така да се каже. Там може да е предало знания на хората. Най-малкото, това вече е ясно, че е възможно, тъй като е доказано, че пещерата и езерото са свързани поне с една подземна река.
Допълнително, триединният бог от Магура е изобразен като частично хуманоидно същество, което обаче има крушовидно тяло. Може би такова тяло е удобно за живота в подземните реки и пещери?
И четвъртото (добре, че се сетих да го напиша): пещерата е била посещавана и използвана през цялото време. Не е имало прекъсвания. Намират се следи от хора във всякакви исторически периоди. Това значи много. Означава, че е възможно там да е извършвано продължаващо обучение непрекъснато. И, че магурската традиция на познанието никога не е била губена за продължително време.

Допълнение: относно въпроса дали в пещерата са обучавани и българи през последните столетия. Мисля, че са обучавани. Преди време един приятел ми обърна внимание на логото на Шоуто на Слави:

image
В него са вплетени инициалите С и Т. Богаташите много често се допитват до екстрасенси, магове и други запонати със скритите знания, за да им измислят имена и символи, които да им донесат огромна сила и богатство. 

image
Очевидно, някой е произвел за него магурски символ и то един от символите на силата, която се използва преднамерено. Също и първото О от думата "шоуто". Мисля, че това е магическото построение, което се разива в създаден за целта мехур.
Мисля, че това го е направил някой, който много добре познава Магура. Явно знанието си се предава, но изобщо не се коментира.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
15



1. ka4ak - Поздрави,за поста!:)))
17.11.2012 18:47
Ако си спомняш,още от онова време,Магурата, бе и нарицателно!!!:)))
цитирай
2. kikowsky - Не го помня. Не знам какво имаш пр...
17.11.2012 18:50
Не го помня. Не знам какво имаш предвид. Моля те да ми обясниш.
цитирай
3. kikowsky - Дунавската равнина е разположена ...
17.11.2012 22:01
Дунавската равнина е разположена върху мизийската плоча. Основата й са нагънати метаморфни скали. Над тях има до два километра дебел пласт от утаечни скали. Всичко това завършва с до 100 метра льос.
До два километра дебел пласт от утаечни скали. А утаечните скали са меки и много лесно се износват от вода. Затова предполагам, че са прорязани от невъобразими по размерите си пещери.
Има доказателство, че това е така - където се е разкъсала и издигнала като плочи над повърхността, там винаги се намират пещери - предимно малки, но и някои грамадни.
Затова мисля, че отдолу има наистина впечатляваща мрежа от галерии. Бих се разходил из тях.
цитирай
4. mominasylza - ах, и таз хубава
18.11.2012 00:21
сигурно си доста млад,
аз съм от провинцията,но много добре си спомням че МАГУРАТА беше местото на далавераджиите от София.Не си спомням сега сленга ,как точно се казваше, но ТАМ ставаха до колкото си спомням,непозволените от закона и партията неща/уж де//!!!
цитирай
5. anonimen65 - Hm
18.11.2012 05:21
kak da se razbira poseshtavana prez tsialoto vreme?niamash predvid kato na turiztichesko poseshtenie ,razkopki prouchvania a kato na obuchenie?taka li e prez poslednite 500-600 godini?dali bulgari sa obuchavani tam ili?
цитирай
6. kikowsky - Това място е било в София, нали? Не в ...
18.11.2012 09:06
Това място е било в София, нали? Не в самата пещера :)
Чувал съм веднъж за това.
цитирай
7. kikowsky - Не знам много добре как са живели ...
18.11.2012 09:10
Не знам много добре как са живели хората през историята - дали са ходили на туризъм и дали са правили разкопки. Сигурно е, че е била посещавана често, което позволява да се допуска, че и често някой е попадал на рисунките. Или на нещо друго там :)
Вероятно там са ходили и българи.
цитирай
8. mominasylza - да, В София е било
18.11.2012 21:58
kikowsky написа:
Това място е било в София, нали? Не в самата пещера :)
Чувал съм веднъж за това.


Пиша било, защото и аз самата лично не съм го посещавала,но съм чувала от братовчеди живеещи в София за него.Не ,не е в самата пещера...но незнам и защо именно Магурата..може би като символ на подземието...знам ли вече как да с е изразя...поздрави
цитирай
9. born - Софийската "Магура" бе ...
19.11.2012 13:12
Софийската "Магура" бе съдадена по времето на Великата Криминална Революция от 1989 год. Тя беше нещо като криминална борса за обмяна на валута. Тя служеше на всякакви мутри и мошеници да правят чейндж и измъкват пари от миндилите и будалите, след което с тези пари мутрите станаха "бизнесмени". Сега не можеш да ги стигнеш. Толкова по въпроса.
Що се отнвася до истинската пещера "Магура" аз съм влизал в нея още преди 50 години и още тогава впечатляваше. Вероятно сега е модернизирана по отношение осветеността и безопасността. Вие като инженер б представител на точните наукиб би трябвало по скептично да се отнасяте към метафизичните особености на подобни места, но кой знае. Всичко е възможно на този свят. Поздравления за отличния материал.
цитирай
10. kikowsky - Относно скептичността на инженера ...
19.11.2012 13:19
Относно скептичността на инженера :)
Да си инженер може да ти помогне много в метафизиката, езотериката и т.н., защото помага да се намира системност в нещата.
Едно време виждах тези неща като несвързани помежду си, а сега ги виждам като доста ясна постановка - един вид вътрешната механика зад видимия най-външен слой на действителността :) Мисля, че именно за инженерите окултизмът може да се разкрие най-пълно и смислено :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587805
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930