Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 10:40 - Великата тайна. Завръзка.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 7215 Коментари: 17 Гласове:
26

Последна промяна: 19.01.2017 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мога да си спомня точно годината.
Тогава обичах много едно момиче и мечтаех за бъдещето ни.
Не спирам да се удивлявам как всяко нещо в живота има своето място и време. Ако не беше това, сега не бих могъл да навържа събитията така добре. Нямаше да съм сигурен, че всичко това се е случило едновременно. 
Но то стана. Трябва да се върна малко по-назад. Предната година французи правеха разкопки в пещерата Козарника до Белоградчик. Откриха, че най-древните хора в Европа са живели тук. По нашите земи. Толкова близо до Магурата.
Та в онова лято, което си спомням толкова отчетливо заради момичето, пак французи започнаха разкопки в пещерата Малки печ над Върбово. От работниците там се чу, че намерили само някакви рога от елен, които им подарили. Не може да се каже, че съм очаквал повече. Затова и не бях разочарован. Малка пещеричка, район от света без нищо особено, освен Белоградчишките скали. Какво да искаш, на какво да се надяваш? Разбира се, че нищо нямаше да намерят.
Да, това беше отдавна и все още почти нищо не знаех. Затова приех липсата на находки за нещо напълно естествено и изобщо не се усъмних.
В същото лято, даже по същото време, се чу за едни хора, които са имали преживяване със странно черно същество без глава. Писах
постинг по въпроса. Оказва се, че това не е само местно явление. Такива "безглави монаси" са наблюдавани на много места и винаги са се появявали при оскверняване на древни светилища. Те се опитвали да ги опазят.
След това минаха няколко години и видях рисунките от Магура. Все едно винаги съм знаел за тях и само е трябвало да ги видя, за да си спомня. Не можех повече да отричам или да не виждам, че навсякъде около мен е пълно с особени неща. Пренебрегвани, недооценявани, смятани за нормални. Ние сме свикнали с тях прекалено много. 
Интересът ми към висунките прерасна в интерес към целия район. Намирах древни останки от грандизони начинания, светилища, обсерватории и Бог знае какво още. Започнах да споделям. Тогава други хора споделиха какво знаят и картината взе да става все по-пълна. Сега виждам целия район като един комплекс. Огромен комплекс, който е поддържан дълго време. Следва да е бил много важен. 
И така, обикалях при всеки удобен случай из него и гледах. И попаднах най-накрая в Малки печ. Там видях, че
две кучета са принесени в жертва, а телата им са поставени в един от изкопите, направени от французите. Изясни се, че такива жертвоприношения са свързани с богинята Хеката (или нейн първообраз), за която има информация и сред рисунките от Магура
Пещерата Малки печ се намира в един дол на
Върбовската глама (огромен варовиков хълм). По много неща личи, че този дол е бил всъщност огромна подземна пещера, преди земната кора да се разкъса и да формира Белоградчишкия разлом (и тук).
И ето какво се разбра тия дни. Един от работниците в Малки печ го разказа. При копането по едно време достигнали до пласт от бледо жълта глина. В тези дни французите започнали да се съмняват, че ще се намери каквото и да било, защото вече отдавна били подминати културните пластове. И прекратили разкопките. 
Работникът се върнал там съвсем скоро и в този пласт намерил парче дърво, покрито с варовик, част от което е прибрал. Намерили се и други странни камъни. А наблизо в дола намерил полусфера като от ръждясало желязо, но много лека. Пак близо до входа на пещерата пък намерих парче желязо, сраснато с варовик, а малко по-далече - парче опал. Нужно е да отбележа, че съм обикалял много тези хълмове и това е единственият опал, който съм намирал. Наблюдателността ми е силно развита и не бих пропуснал нещо, което дори малко се отклонява от нормалното за дадено място. Т.е., опалът не е типичен за тези места. И парчето вероятно не се е оформило там, а е привнесено.
След това французите се върнали там сами. Което обяснява и кой е принесъл кучетата в жертва, а именно те. Но защо. 
Известно е, че много археолози са умирали скоро сред разкопаването (оскверняването) на гробове и свещени места. Самата пещера има триъгълен свод, което е силно нетипично. Такива сводове са имало светилищата на Хеката. Сводът е бил изкуствено дооформен, за да придобие това сечение. За да избегнат проклятието, е нужно да принесат жертва. Това са и направили. Следователно, знаели са, че оскверняват.
Предната година копаят в Козарника. И сигурно намират нещо доста интересно, освен това, че най-древният човек в Европа е живял тук. Нещо много по-съществено. След това веднага идват над Върбово, където пък твърдят, че съвсем нищо не са намерили! А в същото време правят жертвоприношение. Е, намерили ли са или не са намерили?
Ясно е какво е станало. По свода на пещерата са разбрали, че е била много важна. Затова са се пренесли да копаят там. Когато се показва жълтата глина, разбират, че са точно над гроба. Над безумно древен гроб! Вероятно още от времето преди образуването на разлома, когато огромната пещера все още е била под земята. Тогава започват да твърдят, че в тая пещера няма нищо, за да разгонят работниците и да запазят тайната на находката. Връщат се с кучетата, принасят ги в жертва и отнасят безценното богатство. За нас остават само дръжките.
Оскверняването извадило в нашия свят "безглавия монах". 
Кой толкова важен е бил погребан там, че в продължение на хиляди години това място да се почита като светилище? Кой в древността е бил толкова важен? Трябва да е някой, за когото има митове и до днес. Моля запознатите да кажат кои герои или същества се свързват с пещери и най-вече кои от тях са погребани в такива.
Нека се има предвид, че преди нагъването на земната кора под повърхността е имало огромна мрежа от пещери, като някои от тях след това излизат отгоре. Нищо чудно пещерите от варовиковите хълмове (гламите) да са били свързани чак с галериите на Магурата. А там са изобразени създателите на човечеството.
По-късно през същото лято пак французи копаят в пещера до село Гранитово, съвсем близо до Белоградчик. Почти нищо не се чу. Само един познат пещерняк, който е участвал, разказа бегло, че попаднали в галерии с много правилна форма, които завършвали с много правилни овални разширения. И толкова!
И сега пак за опала. Сетих се за книгата "Заслушани в молитвата на Вселената". Там се описва, че най-свещеното място за аборигените била една пещера някъде из пустините на Австралия, в която една от галериите била от опал. Там човек можел да научи всякакви знания и умения, като прекарва вътре определено време.
Дори и на Върбовската глама да няма зала от опал, то в този дол се намират какви ли не твърде странни предмети с много голяма възраст. Все от някъде са дошли. Моето лично впеатление е, че са се изсипали от галериите на някогашната подземна пещера при разрушаването и издигането й.
Ако се вярва на рисунките от Магура (а досега съм намирал само потвърждения), то човекът е бил създаден в този район. Това е била Райската градина и там са направени Адам и Ева. 
Знае се, че три е божествено число, а в езика си можем да намерим много древни триделни думи. Ра-би-ша, е-зе-ро, Ма-гу-ра, мо-ги-ла, гра-ди-ще, пе-ще-ра. Може да се изброяват много.
И едно от най-важните неща. Белоградчишко е обект на засилен подмолен интерес от страна на различни чужди страни и организации. Мотаят се, проучват, изкупуват земи и най-вече много старателно си траят. Честно казано, притеснен съм, че ще ни ограбят. Това вече си се случва. Докато нашата археология ламти да намери злато (с доста мътни и притеснителни мотиви), другите са дораснали да търсят знания, които ще ги направят наистина силни и богати, ако за някого последното е определящо.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
26



1. yotovava - Все си мисля,
19.09.2011 10:51
че висши сили няма да позволят подобни богатства да попаднат в случайни ръце.

Валя
цитирай
2. kikowsky - Дано.
19.09.2011 10:53
Толкова е обидно. Всеки изнася каквото намери, а ние си клатиме краката.
цитирай
3. mitkaloto - Така ако продължавот скоро ще ос...
19.09.2011 11:41
Така ако продължавот скоро ще останем без история.
цитирай
4. gwendoline - Има логика, подкрепям те.
19.09.2011 15:08
Жалко, ако отново са ни отмъкнали част от наследството.
цитирай
5. bven - Разбирам притеснението ти , но нищо не може да стане без разрешение "от горе" :)
19.09.2011 15:51
Което е в България , пак ще е тук, докато за хората - не знам.
Поздрави за позицията!:))
цитирай
6. kikowsky - То с тая организация
19.09.2011 15:57
и слаба държавна воля ни остава само да разчитаме на намесата "от горе" :)
А и никога не се знае де. Може пък по тоя начин знанието да попада на места, където са готови за него и ще го оценят. Докато тука бихме го подритвали. Не знам. Сигурно всичко си е добре премислено отново "от горе". До сега винаги се е оказвало, че е така :)
цитирай
7. sparotok - наследство
19.09.2011 17:14
Управляващите трябва да пазят както наследството ни, така и избирателите си...жалко обаче, че това не става...
цитирай
8. kikowsky - Ами да, може ли
19.09.2011 17:19
да не се изпрати един наш специалист да наблюдава. Много ясно, че за наистина интересни и важни неща ще си траят. Всеки би го направил.
С години копаха там из района, а ние само чакахме да ни кажат какво са намерили. Не сме Египет отпреди 300 години все пак.
Всеки си има неговите интереси. Не можеме да очакваме, че всичко ще споделят или че няма да излъжат за нещо.
Толкова ме е яд.
цитирай
9. ferdi - И как все французи?!
20.09.2011 10:51
Явно получават позволение да ги правят тези проучвания.. но наистина е странно, че от наша страна никой не си прави труда да ги "надзирава" така да се каже.. в крайна сметка това е нашето наследство.. а ги оставят да си правят и да си вземат каквото си искат?!! Доста безумно и безотговорно.. Интересувал ли си се коя инстанция им дава това позволение? Би било любопитно да им пратим едно запитване - или ако щеш дори на министъра на културата.
цитирай
10. kikowsky - Не съм се интересувал.
20.09.2011 10:55
Убеден съм, че официално всичко е много добре уредено и е точно.
А французите се интересуват много от такива неща. Нали са наследници на Меровингите - крале по рождение и се очаква от тях да управляват света... Дето се вика, от божията кръв са... Сигурно търсят доказателства за това. Така мисля.
Или пък се опитват да прикрият доказателства за обратното :D
цитирай
11. ferdi - Мисълта ми е че докато си траем и дори ...
20.09.2011 10:57
Мисълта ми е че докато си траем и дори не им задаваме въпроси - може и никой даже да не обърне внимание какво се случва. А ми е много чудно каква работа имат тук чужденци да копаят нашата земя?! Не че ти ще ми отговориш де.. просто се отвращавам как на никой от онези велики управляващи не им дреме за толкова важни неща, а само ни занимават с простотии!
цитирай
12. ferdi - :)
20.09.2011 10:58
Според мен определено е за обратното :)))
цитирай
13. kikowsky - Няколко пъти почвам, но
20.09.2011 11:04
не знам как да отговоря.
цитирай
14. kikowsky - Но съм силно впечатлен
20.09.2011 11:07
как винаги знаят къде точно да търсят. Браво!
Това показва първо, че знаят какво търсят. Второ, че са наясно с цялата картина. И, трето, че имат много, много, много данни. Може би има някакви списъци с особени места и съдържанието им.
цитирай
15. ferdi - Има ами..
20.09.2011 11:17
в това не се съмнявам въобще. Но според това, което си описал излиза, че наистина съвсем точно знаят какво има там и какво следва да се направи и то в подробности (имам предвид жертвоприношението).. което доста ме изненада..
цитирай
16. kikowsky - Страните от Запада
20.09.2011 11:20
правят археологически експедиции още от Кръстоносните походи. Имат голям опит с това. И с грабежите също.
Предполагам, че от там им идва цялото знание по въпросите.
Като си помисли човек само от Египет колко нещо са замъкнали...
цитирай
17. makont - При теб е безкрайно интересно,
28.09.2011 10:51
възхищавам се на твоята постоянност и желание да натрупаш знания и да ги споделиш. Съжалявам, че няма кой да чуе и чужди хора се възползват от богатите на история наши земи. Дано поне "монасите" не допуснат това. Все трябва да има сила, която да спре чуждите учени да плячкосват, защото това си е така, нищо, че минава за "разкопки с научна цел". Поздрави от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571782
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031