Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 10:02 - Атланти ли? Май да.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 6175 Коментари: 8 Гласове:
23

Последна промяна: 19.01.2017 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

А така ми се искаше да ги няма.


Без да са първостепенни, рисунките на животни в пещерата имат своето значение. За съжаление, им се придава прекомерна важност на едно много повърхностно ниво. От там се правят изводите за "пещерни хора", които са били примитивни. Твърди се, че са изобразили ежедневието си. 
Ако се разгледат и останалите рисунки, ще се види, че това съвсем не е така. Освен ако то не е било изпълнено със знания по астрономия, генетика, математика и много сложен символизъм. Което пък изобщо не ги определя като примитивни. 
Кои са били тия хора, от къде са дошли и какво е станало с тях? Какво общо имаме ние с тях? Напълно ли са изчезнали или са останали? Ако са останали, всичко ли са забравили? Мен поне тези въпроси много ме вълнуват. 
Тук попаднах на една статия за атлантите, която доста добре отговаря на известното ми до момента за рисунките.
В статията се твърди, че те са дошли от космоса и са създали хората (нас) чрез генетични манипулации. В пещерата има изобразени три същества-родоначалници, без определен произход. Това би трябвало да означава, че са изначални. Поне от наша гледна точка. Допълнително към това, много от фигурите указват някакви важни неща с X и Y форми. Такива са хромозомите, определящи пола. При женските фигури в рисунките е вложен X, а при мъжките - Y. Както е и в генетиката на човека. До тук твърденията на статията и задълбоченото тълкуване на рисунките се припокриват много добре. За това, че човекът е създаден от същества от космоса, би могла да свидетелства и приликата на всички женски фигури с конфигурацията на съзвездието Орион. 
Възможно ли е наистина създателите ни да са атлантите? Има една рисунка, която до сега силно съм пренебрегвал:

image
Защо точно жираф, а не друго животно? Защото жирафът е много точен указател. Свързва се с височина. Ако някой се е надявал да има интелект и след него, и е искал да укаже каква е била височината на нещо, то е нужно да използва именно нещо, което изобразява височина. 
За атлантите се знае, че с времето ръстът им се е понижил заедно с духовното им западане. Към края на съществуването им е бил между 3 и 4 метра. 
В посочената статия се казва, че атлантите са създали хората, за да им слугуват. Подобно твърдение може да се подкрепи от някои от рисунките:

image
image
На долния ред са хората, които се занимават със съвсем човешки неща. Без размножаване, обаче! На горния ред фигурите са по-високи и се занимават със съвсем различни неща. Там има и размножаване. Логиката е такава, че отгоре са "ръководителите", а отдолу - подчинените.

В статията се казва и, че атлантите са имали технологии, с които са можели да оформят релефа по собствено желание. Натъквал съм се на следи от подобна дейност: изкуствено дълбани пещери, изграждане на цели скални комплекси и оформяне на огромен район така, че да прилича на точно определен символ.
Интересно е и кога са правени рисунките - преди около 12 000 години. Изглежда, че по това време е имало грандиозен катаклизъм, при който са изчезнали цели цивилизации. Рисунките разказват и за това:

image
"Нишката на живота" е била прекъсната.
Възможно е оцелели атланти да са оставили цялото или част от знанието си, за да го спасят. Възможно е и да е оставено от хора, които не са разбирали всичко докрай и много важни детайли да липсват. Но опит за спасяването му е направен.
И този опит се е оказал много важен. И до днес в много култури, религии, науки и философии могат да се намерят следи от магурската култура. Тя е била използвана като основа за изграждането на човечеството наново. Всички развити цивилизации в новата история (последните 12 000 години) са от магурски тип. Който е имал знанието, е претърпявал огромно развитие. 
Очевидно, постаралите се да го запишат трябва да бъдат удовлетворени. Или не съвсем. 
Отхвърлял съм тезата за атлантите, защото съм отхвърлял и тезата, че сме само продукт от продукта - т.е., доста нисши и много отдалечени от първоизточника. А вероятно сме точно това. Създадени в грях, мизерия и безпросветност. Дори не се е предполагало, не се е очаквало и не се е допускало от нас да се получи нещо повече от тела. И то не съвършени. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - 12 000 години!
24.08.2011 10:17
Магурската култура действително е забележителна! Хареса ми как наричаш трите фигури -"три същества-родоначалници, без определен произход." И сигурно е така! Както и... приликата на всички женски фигури с конфигурацията на съзвездието Орион. Ето точно сега, пишейки "Орион", попаднах в дежа вю... :)Отивам за кафе! А в това, че атлантите са имали технологии, с които са можели да оформят релефа по собствено желание, не се съмнявам, след като в наши дни има монаси, които с поглед буквално "огъват" планини и променят релефа и то с чисто практически цели - отглеждането на ориза например. Също и хора, които гледайки в скала отсреща, могат да изсекат образ... Мисля си, забравени от нас умения. Но не мога да приема, че сме това, за което пишеш. Тъжно е, затова... По-скоро - мутирали от катаклизмите атланти, които не искат да си спомнят...:) Последното, разбира се, е поетично предположение. Поздрави, Кириле! Чест ти прави, че държиш на Магура! Тя е уникална като книгата със скрижалите.
цитирай
2. kikowsky - Твоите поетични предположения
24.08.2011 10:22
са много особени. Смятам ги за истинни.
Може пък и да не сме на толкова долно ниво. Дано не сме :)
Критикувал съм много хората, но защото съм вярвал в тях. Че могат повече. Как да не критикуваш някой, който може повече, а си стой на същото място? Дори е добре да го понабиеш, само и само да мръдне.
По едно време време вярата ми изчезна. И е по-лесно така. Така не се тормозиш - ние толкова си можем.
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - :)
24.08.2011 10:37
А, това не! Не че и аз не я губих и едва спасявах и себе си и нея през годините. Нали помниш, имаше едно хубаво Вапцарово стихотворение "Вяра"...:) Няма да се предаваме на сивия потоп на инерцията. Ти нали си пазителят на древна Магура! Ще се бориш с такива помисли. И... ще ги преборваш. Твоето си е, мен, ако питаш - мисия. Няма нищо случайно. Нито в раждането ни, нито в смъртта ни. Който, както ще да го тълкува, но знам, ти ме разбираш. Бъди здрав и вдъхновен!:)
цитирай
4. kikowsky - Силни думи казваш,
24.08.2011 10:42
а гледам да се пазя от тях.
Разбирам те много добре :) Казваш неща, който съм си мислел, но не мога да изкажа като тебе. Ти им даваш красота. Те си я имат де - можеш да я предаваш :) Моите думи докосват ума, а твоите - дълбините.
цитирай
5. makont - Хей, Вие двамата с Надето,
25.08.2011 19:12
зачетох се и ме разчувствахте. Наистина поетично, загадъчно. Засега само се замислям. Не се осмелявам да дам коментар, но наистина рисунките звучат така, визирам твоето откровение. Хубава лятна вечер ти желая!
цитирай
6. kikowsky - Винаги носи упование,
26.08.2011 08:42
но и тъга да намериш умни хора, които търсят дълбочина.
цитирай
7. boristodorov56 - Погледни положително на въпросите ми.
03.09.2011 14:51
Все се питам, като намираш следи от свъхкултура по камънаци и скали и т.н. защо следите в магурата са на ниво праистория? Или няма връзка на едното с другото?
Ти самия, ако трябва да пишеш по стените на некоя пещера - какво от знанията си ще нарисуваш, как ще го предадеш графически и какво по-точно би искал да кажеш.
Не на последно място с какво ще рисуваш?
цитирай
8. kikowsky - Ако трябва да изобразя нещо сега,
03.09.2011 16:13
бих използвал изсичане на образи с някакви подходящи съвременни инструменти. Колкото по-лесно и ефективно се работи с тях - толкова по-добре. Но, ако се случи глобална катастрофа и реша да изобразя нещо след години, ще използвам каквото има под ръка.
А кое знание бих изобразил, не знам. Вероятно каквото ми е изветно от математиката, химията, физиката и астрономията.
Добре, че ме попита това, всъщност :) Бих използвал символи, а не текст.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571777
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031