Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 09:49 - Построение (форма)
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1924 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От един и същи материал могат да се направят много различни неща, но кое е различното между тях? Това е тяхното построение*. Именно то придава различни свойства на нещата. 
Ето, например, атомите на въглерода - един и същи материал, но с толкова много проявления. В зависимост от това как са подредени, те могат да образуват (не "формират") сажди, графит или диаманти, а в днешно време са открити още няколко въглеродни структури с чудни свойства. 
С едно и също количество проводници могат да се свържат най-различни електрически схеми, като всяка от тях ще има различно поведение. Също така, с едно и също количество водопроводни тръби водата може да се доведе до различни места.
Но не е само това. Построението личи добре и при атомите. Всичките са изградени от протони, неутрони и електрони, но имат толкова различни свойства заради различното построение на изходните съставки! На свой ред протоните, неутроните и електроните са изградени от елементарни частици. И пак построението, което те следват, поражда различни свойства.
Очевидно, всяко едно нещо във Вселената има своето построение. Затова и съществува. Защото онова, което няма построение, то не се е "родило" и, следователно, не съществува. Да, може би не съществува за нас, но да съществува в друга Вселена, където построенията са различна основа. 
Построението е един от стълбовете, на които се гради света. То е вътрешният замисъл (логика) на нещата. Построението е изначално, защото по необходимост се е появило още с първото съществуващо нещо. За построението може да се каже, че е божият отпечатък върху нещата, защото го има във всяко нещо.

*Старая се, където ми е възможно, да използвам български думи, защото вярвам, че българският език е най-прекият наследник на първоезика. Самото говорене на първоезика кара нещата да се случват, защото той е изведен направо от тяхната същност.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
9



1. liliyanaandreeva - МОЕ ТВЪРДЕНИЕ Е,ЧЕ...
05.11.2010 09:59
ПРИРОДНИЯТ КИБЕРПРОЦЕСОР И РЕГУЛАТОР НА ПРИРОДНИТЕ ЯВЛЕНИЯ "ГОВОРИ" НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.ЗАТОВА Е НЕОБХОДИМО ЗАПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРИЕ: ЕЗИК,ТРАДИЦИИ,ПСИХИКА И НАРОДОПСИХОЛОГИЯ...ВИЕ ТВЪРДИТЕ СЪЩОТО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581496
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930