Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2010 11:26 - Пространственото начало в Магурските фигури
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2393 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 14:39


В развитието на Магурските фигури има и трето начало - това на пространството, на мястото, където се случват нещата. Естествено, освен мисловно построение и реализираща сила, трябва да има и място, където да се случи реализацията.
  image
  Елена Блаватска говори за изключително древна книга, която е първоизточникът. Тя била дадена на хората още с тяхното създаване. Книгата имала малко на брой страници, като на всяка от тях имало само по един символ. В последствие, всички велики книги и учения на света били само тълкувания на тази изначална книга от сътвоетната гледна точка, според съответния случай.
Книгата започвала с кръг, който символизирал пространтвото - онова, което винаги го е имало и в което се случва и съществува всичко. Втората страница представяла кръг с точка в средата му. Точката представлявала зародишът, от който всичко предстояло да се развие. Третата страница имала на себе си кръг с хоризонтална черта през средата. Това било първичното разделение на пространствата. След това следвал кръг с кръст, който показвал продължаващо развитие и то не толкова на пространството, колкото на зародиша. Зародишът е този, кйто е изпълнил различните възможности на празното и диво до тогава пространство.
Сред магурските фигури виждаме подобна логика.
Съществува една група от фигури, за които съм убеден, че са свързани по някакъв начин с пространството, но не мога да достигна до конкретно обяснение.


  image
  Очевидно, повечето от тях вървят по двойки, като са взаимно противоположни - насложени една върху друга, биха образували плътни правоъгълници. Изглежда, че са полета (но не в смисъла на ниви), които имат активни и неактивни зони, но не мога да съм сигурен. Чух предположение, че са ключ към разчитането на останалите фигури, защото те се превръщат една в друга и е много вероятно превръщането да е видно в "активните" зони, където фигурата е статична, и да е невидимо за нас в "неактивните" зони, където променя едно от свойствата си. Все пак за сега нямам ясно виждане, още повече, че полетата са свързани и със зигзагообразните черти чрез броя на фазите, а за тези черти нямам почти никакви идеи какво изобразяват, освен трептения.
В истински потрес ме хвърлят опитите на изследователите им да ги неглижират. Някои ги наричат "ниви", а други - "пана". Извинявайте, но кой идиот би си рискувал живота при онази липса на благоустройство да слезе долу, за да си нарисува нивата? Или пък някой не по-малко е тъп си е рекъл "Дай да нарисувам тука едни пана"? Истината е, че учените са изпаднали в див ужас от тези наистина трудно разгадаеми изображения и са се опитали да ги неглижират, защото им скапват обосновката  на тъпите теории за "фестивали", "танци" и т.н. А зигзагообразните черти направо сякаш не са ги виждали - за тях дори не се споменава.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.


Тагове:   начало,   магурските,


Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571648
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031