Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 18:04 - Божественото начало (началото на промисъла) в Магурските рисунки
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3425 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 19.01.2017 14:39


Магурските рисунки имат една особеност, която ме изпълва с почитание към разума, който ги е създал. Те не са многократни повторения на едно и също нещо, напротив - няма два еднакви символа. В същото време символите са много сходни помежду си. Внимателното вглеждане показва, че всяка фигурка има поне една, а в някои случаи и повече фигурки, от които произлиза чрез комбиниране и/или изменение на някой елемент.
В най-външната част на галерията се намират най-реалистичните изображения - на хора, животни и житейски сцени. По-навътре фигурките на хора започват да стават по-абстрактни и схематични, като този процес продължава навътре и се задълбочава.
Търсенето на предходните на отделните фигури показва, че фигурите, макар от един момент нататък да изглеждат много еднообразни, всъщност имат три (3) първоизточника. Тук искам да покажа
Божествения първоизточник. Той е замисълът, идеята, построението, структурата.

image

image

image

На трите снимки отгоре се виждат същества (общият им брой е три), седящи в йогийски пози (лотос). Без всякакво съмнение това е признак за особено развити интелект и душевност, а също и за съсредоточаване върху постигането на някаква цел. Те са изобразени в дъното на галерията, откъдето единствено може да се тръгне, но не и да се продължи - в началото! От главата на всяка от трите фигури излиза нишка, която се свързва с нещо, разположено високо над нея, изглеждащо като ромб и ориентирано много повече хоризонтално, отколкото вертикално. Това може да е връзка с небесата, която показва произхода им - небесен, т.е. да са пришълци на Земята. Но може и да са сомати с показана връзка между тялото и душата (т.нар. "сребърна нишка"), като самата душа пребивава в небесата - намира се във връзка с Божетсвеното. Тази теза се подкрепя от снимката на асури, която направих там. А може и да изобразяват ангели, пратени от Божественото, за да положат начало. При всички положения тези три фигури са интелектуалния, идейния, душевния първоизточник на фигурите.
Забележете добре, че те имат тумбесто тяло, което е свързано със земята чрез седенето, и продълговата връзка с небесен обект над тях. Тези техни особености се пренасят в цяла група схематични фигури (които освен това имат значение на Луната в различните й фази).


  image

Видно е, че при всички от тях има част с формата на "Т", която представлява връзката с Божественото. Смятам, че от тук в последствие произлизат Тао, Тау, Тео. На няколко места се вижда Т с изобразени под него фигурки, очевидно като молба за закрила и сбъдване на намерения, което доказва изводите, че това е Божествен символ или поне на връзката с Божественото.
Кръгът изобразява
мястото - може да е хранилище, акумулатор, място, от което се излъчва, място, където се случва някаква обработка на Божествения "сигнал", някакво превръщане. Така, например, разделянето на две части може да символизира категоризация - на "добро и зло", "светлина и тъмнина", "небе и води" и т.н. За полукръговете още не знам какво значат, но с още Магура-йога предстои да разбера.
Ето тези символи впоследствие се комбинират с други, произлизащи от останалите две начала, и показват целия процес на сътворение на Битието и по-специално на хората. Смятам, че трите фигури и техните производни са почти точно думите "Да бъде светлина!".

Искам да добавя нещо: Вижда се ясно, че едни от фигурите изключително много приличат на "Ф" и "Б". В същото време символизират и Луната, а едно от имената й е Феба... Фе-Ба.

English/Английски 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Тагове:   начало,   магурските,


Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581967
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930